• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Karataş: "Yarıyıl Tatili Öğrencinin Dinlenme Dönemidir"

Karataş: "Yarıyıl Tatili Öğrencinin Dinlenme Dönemidir"
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yarıyıl tatilinin öğrencinin ilk dönemi değerlendirmesi ve dinlenme dönemi olduğunu, ödevlerle yorulmadan...

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yarıyıl tatilinin öğrencinin ilk dönemi değerlendirmesi ve dinlenme dönemi olduğunu, ödevlerle yorulmadan dinlenmiş bir öğrencinin ise ikinci döneme daha iyi başlayacağını söyledi.

2015-2016 yılı eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesi ile birlikte öğrenciler tatilin tadını çıkarmaya başladı. Yarıyıl tatilinin önemine vurgu yapan eğitimciler ise öğrencinin bu dönemi verimli geçirmesi ve dinlenmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yarıyıl tatilinin eksikliklerin giderilmesi ve dinlenmek için fırsat olduğunu ifade eden Ordu İl Milli Eğitim Müdür Şaban Karataş, "Velilerimizin ve öğrencilerimizin yarıyıl tatilini çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Velililerin bu konuda yapması gereken öğrencilerin eksikliklerini araştırarak bir çözüm yolu bulmalarıdır. Milli Eğitim Bakanlığımızın bünyesinde hizmet veren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile Ordu'nun en uzak köyünden il merkezine kadar her yerde internet yolu ile ulaşılabilecek önemli ders kaynakları ve sorularına cevap bulacakları bir ağ var. Öğrencilerimizin eksikliklerini bu ağ sayesinde ulaştıkları kaynaklarla tamamlamalarını öneriyorum. Ayrıca bunlar yapılırken yarıyıl tatilinin bir dinlenme dönemi olmasınında unutulmaması gerekiyor" dedi.

"UYGULAMANIN SONUNA KADAR ARKASINDA DURUYORUZ"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla, öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesinin haklı bir karar olduğunun altını çizen Karataş, "Geçtiğimiz yıllarda bütün öğretmenlerimiz, öğrenci tüm tatili boş geçirmesin diye öğrenciye ödevler verirdi. Her branş öğretmeni kendi dersinin çok önemli olduğunu bu bağlamda öğrencinin eksikliklerini gidermesini talep edebiliyordu. Tüm öğretmenler kendi branşlarında ödevler verince öğrencinin ödevleri oldukça fazlalaşıyordu. 15 günlük bu ara öğrenciler için dinlenme ve ilk dönemi değerlendirebilecekleri bir dönem olmaktan çıkıyor bir kabusa dönüşüyordu. Biz eğitimciler olarak bu konuda öğrencilerin 15 günlük sürede ağır ödevlerle bunaltılmasını uygun görmüyorduk. Bakanlığımızın bu konuda yaptığı uygulamanın da sonuna kadar arkasında duruyoruz. Biz eğitimciyiz öğrencinin yararına ne varsa onu yapmak zorundayız. Bu ara dönemi öğrencinin en iyi şekilde geçirmesi gerekiyor. Yorgun bir öğrencinin ikinci döneme başlaması onu olumsuz etkileyebilir. Ama eksikliklerin de giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim