• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Karasu’ya Gençlik Merkezi Geliyor

Karasu’ya Gençlik Merkezi Geliyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Gençlik Derneği Başkanı Ersel Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve öğrencileri makamında ağırladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Gençlik Derneği Başkanı Ersel Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve öğrencileri makamında ağırladı.

Karasu'nun sosyal anlamda gelişimine katkı sunmak ve gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına çalışmalar yürüttüklerini aktaran Karasu Gençlik Derneği Başkanı Ersel Aydın, dernek faaliyetleri hakkında Toçoğlu'na ayrıntılı bilgiler verdi.

Görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Karasu Gençlik Derneği Başkanı Ersel Aydın, "Karasu'da ihtiyaç olan çok yönlü bir kültür merkezi talebimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na ilettik. İlçemizde gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için etkinlik alanlarına ihtiyaç duyduğumuzu, çocukların kendini ifade edebilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri mekanların ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu da halihazırda Karasu Belediyesi ile böylesi bir çalışmanın hazırlığında olduklarını paylaştılar. Buna ayrıca sevindik. İnşallah ilçemize güzel bir merkez kazandırılacak. İlgi ve alakaları için kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada, "Genç arkadaşlarımızın sosyal anlamda gelişmelerine çok önem veriyoruz. Gençlerimizin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar inşa ediyoruz. Spor yapılabilecek yeni alanlar inşa etmek bizim için çok önemli. Geçtiğimiz yıl amatör kulüplere 30 Milyon TL'lik yatırım ve destek sunduk. Şehrimize sentetik sahalar kazandırdık. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri'ni hayata geçirdik. İlçelerimize Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezleri inşa ediyoruz. Sosyal belediyecilikte örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Karasu için de yeni bir çalışma için hazırlıkları başlattık" ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu açıklamalarını sözlerinin devamında, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de örnek bir proje olan Sosyal Gelişim Merkezi'ni şehrimize kazandırdık. Geyve'de de benzer bir projede sona yaklaşıyoruz. Sapanca'daki merkez için kısa süre içerisinde ilk kazmayı vuracağız. İlçelerimize kazandırdığımız sosyal donatıları yüksek bu alanlar gençliğimiz için büyük anlam ifade ediyor. Biz tüm ilçelerimize böylesi merkezlerin sözünü vermiştik. Karasu Belediyemizle de bu anlamda görüşmelerimiz başlamış, Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi konusunda hazırlıklarımız söz konusu olmuştu. Karasu'daki yerel aktörleri de bu sürece dahil edip, projeye somut bir nitelik kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Karasu'nun da kültür, sanat ve spor alanında gelişmesi adına önemli bir çalışmayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Toçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimizin sosyal alanlarda kendilerini yetiştirebilecekleri imkanlara kavuşmalarını arzuluyoruz. Aynı şekilde hanım kardeşlerimiz ve engellilerimizin zamanlarını daha nitelikli geçirmelerini önemsiyoruz. Engellilerimize dönük desteklerimiz, aile eğitim seminerleri, çocuk kulüpleri, sportif faaliyetler, tiyatro, sinema, müzik ve daha birçok etkinlik tek bir merkezden en sağlıklı şekilde yürütülecek. İlçelerimize Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezleri kazandırmaya devam edeceğiz. Ziyaretinizden büyük memnuniyet duyduk."

Heyet daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye örnek tesis olan Sosyal Gelişim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim