• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karar çevrecileri mutlu etti

Karar çevrecileri mutlu etti
Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, "Bu karar bölgemiz için emsal niteliğinde. Çevre adına yaptığımız dört yıllık mücadelenin zaferini kazandık" dedi.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan ve 400 köylünün avukatlığını yapan Mehmet Hasbioğlu, Orhaniye Martı Marina hakkında mahkemenin verdiği kararı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Orhaniye Köyü'nde yapılmak istenen otelin 2'nci derecede arkeolojik sit alanı içinde kaldığını belirten Avukat Mehmet Hasbioğlu, denizin doldurularak büyütüldüğünü birçok kez marina yetkililerine ilettiklerini, ama bir sonuç alamadıkları için 4 yıl önce köylüler adına dava açtıklarını kaydetti. Avukat Mehmet Hasbioğlu şunları söyledi:

"Bu bölgeye inşaat izni verilmesinin kamu yararı ve hukuka aykırı olduğundan iptalini talep etmiştik. Muğla 2'nci İdare mahkemesi, Orhaniye köylülerinin bu başvurusunu kabul etti. Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nin inşaat izni ve ruhsatın iptal edilmesi kararı üzerine marina yetkilileri Danıştay'a başvurdular. Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararı onandı. Davalı idare bu sefer karar düzeltme yoluna başvurdu. Danıştay henüz bu konuda karar vermedi. Ancak İdari Yargılama Kanunu'nun 28'inci maddesine göre, idare mahkemesi kararları derhal uygulamak zorunda. Anlaşılıyor ki bu kararlar yerel seçimler sonrası büyükşehir yasası kapsamında ele alınarak seçilecek belediye başkanı tarafından gereği yerine getirilecek. Bu alanın acil olarak valilik tarafından mühürlenerek aslına uygun hale getirilmesi gerekiyor."

KARAR ÇEVRECİLERİ MUTLU ETTİ

Dört yıldır doğal dokuyu bozan inşaatı ve denizin doldurulmasını engellemek için hukuk mücadelesi verdiklerini kaydeden Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, bu kararın Muğla için emsal teşkil ettiğinin altını çizerek kararın uygulanması için yetkili mercilere başvuru yaptıklarını ifade etti. Dalgaların getirdiği kumların birikmesiyle oluşan ve denize doğru uzanan 600 metrelik doğal yolun bulunduğu dünyaca ünlü Kızkumu'nun marina nedeniyle yok olmaya başladığını iddia eden Ersan, marinanın kollarının akıntı sistemini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Marina için deniz üstünde 68 dönüm dolgu yapılmasına izin verildiğini anlatan Ersan, "Mahkeme kararıyla bu doğa katliamı durduruldu. Orhaniye işgal altında. Köylünün hakkının hukuk yoluyla geri verilmesine mutlu olduk" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim