• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Turizm Çalıştayı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Gün gelecek bize vize koyanlara biz de vize koyacağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Gün gelecek bize vize koyanlara biz de vize koyacağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Karaman'da düzenlenen Turizm Çalıştayı'na TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı. Tarihi ve turistik yerleri gezi sırasında konuşan Başaran Ulusoy, "bu topraklar sevgiye ve insanlığa kucak açmıştır" diyerek, "Bölüşe, bölüşe tok oluruz, bölüne bölüne yok oluruz. Ne bizi bölebilecekler, ne de bizi aç bırakacaklar. Bu ülkenin 80 milyonu birlikte beraber yaşamayı öğrenebilmiş bunu da devam ettiren bu Anadolu topraklarının bize ihtiyacı var. Siyaset bakımından ulusal konjonktürde bizi bölmeye çalışanlar halbuki yanlış yapıyorlar. Biz kaşınacak bir ülke değiliz, biz okşanacak bir ülkeyiz. Haziran'da vize muafiyeti koyacakmış. Gün gelecek bize vize koyanlara biz vize koyacağız. Bize ne bağışlıyorlar. 3 milyon mülteciye kucak açan biziz. Bugün Humeyni'den tutun da birçok kişiye bizim ülkemizi seçmişler. Bu ülke gelenlere emanet diye bakmış. Bu ülke tarihiyle de yüzleşmesini bilir, değerleriyle de kucaklaşmasını bilir. Biz hep dışarıya elimizi açtık" dedi.

"ERKEN REZERVASYONLA ŞU ANDA 3 MİLYON 750 BİN KİŞİYE ÇIKTIK"

Erken rezervasyonla şu anda 3 milyon 750 bin turist sayısına çıktıklarını ifade eden Ulusoy, "Ekonomi ve siyasi belirsizlik yüzünden Türkiye'yi 2000 yılında 568 bin kişi gezmiş. 2015 yılına geldiğimizde Türkiye'yi 16 milyon 500 bin kişi gezmiş. Bunun 9 milyonu yurt dışına çıkmış. Türkiye yalnız bekleyen bir ülke değil, gönderen de bir ülkedir. Önümüzdeki günlerde Mardin, Diyarbakır ve Batman'a 350 kişiyle çıkarma yapacağız. Biz Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz. Bugün de Gaziantep ilimizde hadise oldu. Bu saldırılardan yılmayacağız. Moralimizi yüksek tutmak durumundayız. Bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Siz Diyarbakır'da Ziya Gökalp Müzesini yakamazsınız. Buna hakkınız yok. Bir kültürü yok edemezsiniz. Bugün Suriye bir kültürü yok ediyor. Irak bir kültürü yok ediyor. Libya bir kültürü yok ediyor. Bizi bunun içine çekmeye çalışacaklar, buna müsaade etmeyin" diye konuştu.

"SEKTÖR OLARAK YENİ SEZONA HAZIRIZ"

Turizmin bitmeyen bir maraton olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizmin kilometresi belli değil. Birden bir şey beklemek mümkün değildir. Evvela biz sektör olarak hazırız. Moralimizi iyi tutuyoruz. Hükümet yalnız bize değil diğer sektörlerin de dertlerine bir çare bulmak durumundadır. Zaman zaman ben de tenkit alıyorum. Biz elimizden geldiği kadar taleplerimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Ama biz küsüp, kızıp, kenarda duracak, kontak kapatacak, siyah çelenk bırakacak bir teşkilat değiliz. Biz bu ülkenin yol açan teşkilatıyız" dedi.

"TÜRKİYE'DE HER TÜRLÜ TATİL İMKANI VARDIR"

Başaran Ulusoy, "Dünyanın hiçbir yerinde herkese göre tatil imkanı yoktur. Ama Türkiye'de bu vardır. Türkiye'de yaylaya çıkmak için vatandaş herhalde 300 Euro ödemiyor. Karaman'ından tutun her ilde belediye belgeli üç yıldızlı otelden beş yıldızlı otele kadar rahat bir şekilde tatilinizi yapabilirsiniz. Bunu da erken rezervasyonla sağlayabilirsiniz. Turist sayısı düşüşü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada var. Şu anda bir türbülanstan geçiyoruz. Bu türbülanstan hasarsız son dakika rezervasyonlarıyla kurtarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de güvenlik algısını ve tanıtımı ön plana almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Turizm Çalıştayı kapsamında düzenlenen gezi programına; Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ile Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da katıldı.

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Karaman’da Turizm Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim