• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Karaman’da Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” Projesi

Karaman’da Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” Projesi
Karaman Kent Konseyi "Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında, kuruyemiş satan esnafları ziyaret ederek kabuklu kuruyemişlerin oluşturduğu çevre...

Karaman Kent Konseyi "Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında, kuruyemiş satan esnafları ziyaret ederek kabuklu kuruyemişlerin oluşturduğu çevre kirliliğini anlatan broşür dağıttı.

Karaman Kent Konseyi'nin Cumhuriyet Parkı'ndan başladığı programa, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak ve proje ekibi katıldı.

Esnaf gezisine başlamadan önce proje ve Kadın Meclisinin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, "Burada bulunmamızın sebebi kuruyemiş satan esnaflarımıza kabuklu yemişler için çift kese kâğıdı kullanmasını teşvik etmek. Kuruyemiş satan esnaflarımızı tek tek gezerek broşür dağıtacağız. Biz Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çevre sorununa yönelik bilinçli bir toplum oluşturmak adına "Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller" projesini hayata geçirdik. Proje dâhilinde okulları ziyaret ederek 70 okulda istişare toplantıları yaptık. Öğrencilere eğitim seminerleri düzenledik. Çocuklarımızın çevre temizliğine karşı duyarlılığını artırmak amacıyla okullardaki çöp konteynerlerini boyadık, daha sonra mahallelerdeki konteynerleri boyayacağız. Ben bu faaliyetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Çevre temizliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Vali Murat Koca da, tanıtım broşürleri üzerindeki yerlere atılmış kabuklu kuruyemiş resimlerini göstererek, "Bu fotoğraflar karşısında rahatsız olmamak mümkün değil. Karaman bu çirkin görüntüleri hak etmiyor. Hep birlikte el ele vererek çevreye daha duyarlı olmalıyız. Türkçe'nin başkenti sıfatını taşıyan, geçmişte devlet kurmuş ve başkentlik yapmış bir şehiriz. Bunun için önce alışkanlıklarımızı değiştireceğiz daha sonra ilimiz zaten kendiliğinden tertemiz hale gelir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarını vurgulayarak, "Bir ilin temizliği, sadece bir kurumun ya da sivil toplum örgütünün yapacağı bir konu değil. Bu iş birlik ve beraberlik içerisinde olur. Herkesin ortak hareketi ile olur. Ortak akılla oluşur. Bizim ilimiz sevgi ve hoşgörü diyarı olan bir şehir. Sevgi ve hoşgörünün olduğu Karaman'da güzelliklerin olması gerekir. Bunu yapabilecek gücümüz ve kapasitemiz var. Biz bütün esnaflarımızdan, vatandaşlarımızdan temiz bir Karaman için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Valiliğimizle, Kent Konseyimizle ve tüm sivil toplum örgütlerimizle, vatandaşlarımızın daha mutlu, daha keyifli ve güzel bir şehirde yaşamaları adına bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Ben temiz bir Karaman adına hemşerilerime inanıyorum ve güveniyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve proje ekibi kuruyemiş satan esnafları tek tek gezerek kabuklu yemişlerin oluşturduğu çevre kirliliğini anlatan broşürleri dağıttı.

Karaman’da Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” Projesi

Karaman’da Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” Projesi

Karaman’da Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim