• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Karaman’da KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

Karaman’da KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı
Karaman'da KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen Uluslararası IV. KOP Bölgesel...

Karaman'da KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen Uluslararası IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Karaman Vali Vekili Erkan Karahan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP üniversitelerinin rektörleri, il ve üniversite protokolü, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ne ithaf edilen sempozyum, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yine şehitler anısına düzenlenen serginin açılışı ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden açılış programı KMÜ'nün tanıtım filminin gösterimiyle sürdü.

Törenin açılış konuşmasını yapan KOP Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP'un kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan bir kuruluş özelliği taşıdığını belirterek, kuruluş amaçları doğrultusunda bölgenin nitelikli sermayesinin güçlenmesine öncülük etmeye devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise KOP Bölgesinin alan olarak Türkiye'nin yüzde 12'sine denk geldiğini ifade ederek, "KOP İdaresi, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeylerini arttıralım düşüncesi ile yola çıktı fakat zamanla sosyal, kültürel ve ekonomik bütün disiplinleri içine alan bir proje haline dönüştü. Bu uzun soluklu kalkınma hareketinin ana teması ise üniversiteler olarak belirlendi. Yeni üniversitelerimiz de bu birlikteliğin omurgalarını oluşturacaklar" dedi.

Dünya tarihine bakıldığında kalkınmanın İslam coğrafyası ile başladığına ve Osmanlı ile doğudan batıya geçtiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi bizler kalkınmayı tekrar batıdan doğuya doğru çekiyoruz. Türkiye'nin batısında yaşanan ekonomik kalkınmışlığı da doğu bölgelerimize doğru sürdürmek istiyoruz. Kalkınmanın zincirleme bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülke olarak yeni kalkınma merkezleri oluşturmalı ve kalkınmaya yeni bakış açıları getirmeliyiz. UNİKOP'un da örneği olduğu bu kalkınma şekli bu tip birliktelikler ve projelerle güçlenecektir. Üniversiteler olarak bölgenin kalkınmasının ana motoru sizlersiniz ve siz hareket etmezseniz bu bölge hareket etmez. Bu bölgeyi nasıl kalkındırabiliriz, nasıl yeniden gönül havzası haline getirebiliriz diye sürekli çalışmalıyız. Bu kapsamda gerçekleştirilen sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Tören, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen plaket takdimi ile sona erdi.

Karaman’da KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

Karaman’da KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

Karaman’da KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim