• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Karaman’da Cinsel İstismar Olayı

Karaman’da Cinsel İstismar Olayı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Seda Kadıgil, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile Karaman'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yaşanan olayla ilgili bilgi almak üzere sırasıyla Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından CHP heyeti parti binasına geçerek burada basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, siyaset yapmak için gelmediklerini belirterek "Biz anneyiz, biz babayız, biz aileleriz. Toplumda bu duygularla bütün herkes bu üzüntüleri yaşadık. Karaman'daki ailelerin çocuklarının manevi şahsiyetlerini de zedelemek asla aklımıza gelmeyecek bir mevzudur. Bu konuda net olarak fikrimizi belirtmek istiyorum. Ne Karaman, ne aileler, ne çocukların manevi şahsiyetlerini zedelememek gerekiyor. Bu nedenle çocukların kimliklerini ifşa etmek, ailelerin kimliklerini ifşa etmek, son derece yanlış bir tutumdur. Çünkü konunun merkezinde çocuklar vardır. Bu çocukların bundan sonraki yaşamlarını sağlıklı götürmelerini biz sağlamak zorundayız. Bundan sonra bu tür olayların olmaması için hem geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hem de bundan sonra olmaması için gerekli sorumluların tespit edilmesi ve kanun önünde yargılanması gerekmektedir. Biz CHP olarak sorumluların ortaya çıkana kadar bu işin peşini bırakmayacağız."

"SAVCILARI KUTLUYORUM"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, "Bu olay adliyeye bir cinsel istismar olayı olarak intikal etmiş değildir. Huzurlarınızda Cumhuriyet Başsavcısı ve görevli savcıyı kutluyorum. Olayı ortaya çıkaran tamamen savcılık makamıdır. Bir tek çocuğun uzun zamandır okula gitmek istememesi üzerine ailesinin çocuğu psikiyatriste götürmesi, psikiyatristin çocukla görüşürken olayın ortaya çıkması üzerine o doktorun olayı cumhuriyet savcılığına intikal ettirmesi ve cumhuriyet savcısının sadece bir çocuk üzerindeki yaşanan hadiseyi alarak o çocukla ve diğerleri ile görüşe görüşe sonuç olarak 10 çocuğun cinsel istismara uğradığını ortaya çıkarmasıdır. Dolayısı ile 45 çocuğun cinsel istismara uğraması gibi bir şey yok, ailelere şikayetinden vazgeçin diyerek bir para verilme olayı da söz konusu değil. Olay böyle gelişmiştir. Ben tekrar olayın üzerine giderek bunu ortaya çıkaran Karaman Cumhuriyet Savcılığına dürüstlüklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karaman’da Cinsel İstismar Olayı

Karaman’da Cinsel İstismar Olayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim