• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Karaman’da Çevre Temizliği Ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği Düzenlendi

Karaman’da Çevre Temizliği Ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği Düzenlendi
Karaman'da bisiklet sporcuları ve bisiklet sporuna ilgi duyan vatandaşlar tarafından "Çevre Temizliği ve Sağlıklı Yaşam" etkinliği düzenlendi.

Karaman'da bisiklet sporcuları ve bisiklet sporuna ilgi duyan vatandaşlar tarafından "Çevre Temizliği ve Sağlıklı Yaşam" etkinliği düzenlendi.

Fikret Ünlü Atış Poligonunda düzenlenen etkinliğe Türkiye Bisikletliler Derneği, Karaman Vitrin Pastanesi Bisiklet Topluluğu, Karaman Gençlik ve Spor Kulübü, Karaman Ekstrem Bisiklet Topluluğu, Karaman TEMA Temsilciliği, Atölye Bisiklet Topluluğundan olmak üzere 125 bisiklet gönüllüsü katıldı. Etkinlikte 2014 Yılı Yıldız Bayan Türkiye Şampiyonu Selver Sezer günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını okudu.

Sezer, "Her canlının toprağa, suya ve havaya ihtiyacı vardır. Bunlar olmadan yaşam olmaz. Bunların hepsinin genel adı doğadır. Doğa insanlara birçok nimetler sunar. Bu nimetlerin hepsi insan içindir. Doğa zenginliklerimiz her geçen gün azalmaktadır. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Günümüzde küresel ısınma ile iklim farklılıkları meydana gelmeye başlamıştır. Kirlenmeler sonucunda canlı türleri tükeniyor, ormanlar azalıyor, denizler ve akarsular kirleniyor. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabilmekteyiz. Cam şişenin doğada 4000 yıl, Plastiğin 1000 yıl, kola kutusunun 20-100 yıl, sigara filtresinin 5 yıl kaldığı bilim insanları tarafından tespit edilmiştir. Bu durum insanlığı tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Doğanın dengesini bozan insan doğanın kendisini yenilemesine fırsat vermemektedir. Bu durum doğanın korunması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Bizler gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmalıyız. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız. İşte bu nedenle bizler buraya çevre üzerine dikkat çekmek için toplanmış bulunmaktayız. Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte insanlarımız piknik ve benzeri amaçlar ile doğaya çıkmakta ve doğada çevresel kirliliğe neden olmaktadır. Çevreyi korumak için yapmamız gereken basit davranışlar bulunmaktadır. Bu basit kuralları uygulayarak daha temiz bir çevreye sahip olabiliriz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras temiz bir çevredir. Her bir bireyin doğaya ve çevreye saygılı olması gerekmektedir. Tek bir ağacın dahi kesilmemesine izin verilmemeli ve bunun yanında çok sayıda fidanı ise toprakla buluşturmak gereklidir. Bugün buraya genç yaşlı temiz bir çevre ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

" Çevre Temizliği ve Sağlıklı Yaşam" etkinliği, Fikret Ünlü Atış Poligonunun temizlenmesi ve günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Karaman’da Çevre Temizliği Ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği Düzenlendi

Karaman’da Çevre Temizliği Ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim