• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Karaman’da 232 Kişiye Sürü Yöneticisi Sertifikası Verildi

Karaman’da 232 Kişiye Sürü Yöneticisi Sertifikası Verildi
Tarım Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İŞ-KUR ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile yürütülen...

Tarım Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İŞ-KUR ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Lale, Kisecik, Damlapınar ve İhsaniye köylerinde açılan kurslar tamamlandı. Kisecik köyündeki kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri yapılan törenle verildi.

Sertifika dağıtım törenine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, İş-Kur Şube Müdürü Metin Akgül, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol, Kisecik Köyü Muhtarı Bülent Öztürk ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Keskin, Karaman'ın önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancığımızın geliştirilmesi için müdürlük olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu çalışmalar kapsamında özellikle küçükbaş hayvancılıkta bir sorun olarak karşımıza çıkan sürü yöneticisi (çoban) problemine çözüm bulmak amacıyla İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile sürü yönetimi elemanı kursları düzenlediklerini söyledi.

Keskin, "Küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı ilimiz merkeze bağlı 4 köyde toplam 232 kişinin katılımıyla sürü yönetimi elemanı kursları açılmıştır. Sürü yöneticisi belgesi alan kursiyerlerimiz hem bakanlığımız hem de diğer kurum ve kuruluşların projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanlığımızca hayvancılık desteklemeleri kapsamında 300 baş ve üstü anaç koyun/keçi varlığına sahip işletmelerde işletme sahibinin sürü yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp 5 ay kesintisiz sigortasını yatırması durumunda 2015 yılı için 5 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim