• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Karaman'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış Harekatının 101'inci yıldönümü nedeniyle Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak...

Karaman'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış Harekatının 101'inci yıldönümü nedeniyle Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak yürüyüşü düzenledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe Karaman Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci ile çok sayıda öğrenci katıldı. Yapılan yürüyüş Yunuskent mahallesinde bulunan Gençlik Merkezinde son buldu. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşünün ardından Karaman Gençlik Merkezinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, sinevizyon gösterisi, şiir dinletisi ve Sarıkamış'ta yazılan mektubun okunmasıyla devam etti.

Karaman'ın mahalli sanatçılarının oluşturduğu müzik gurubunun sahne aldığı etkinlikte konuşan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, 22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı Rus savaşı sırasında Sarıkamış'taki Allahuekber dağlarında 90 bin askerin milli mücadele adına, vatan uğruna şehit olduğunu söyledi. Kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanının, bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik ve kardeşlik dersi olduğunu anlatan Kısacık, "Birinci Dünya Savaşının önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatında vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçikleri ve bu vesileyle bu kutsal vatanın müdafaasında emeği geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim