• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Karalar: “Seyhan’ı Seyhanlılarla Birlikte Yönetiyoruz”

Karalar: “Seyhan’ı Seyhanlılarla Birlikte Yönetiyoruz”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Seyhan'ı Seyhanlılarla birlikte yönetiyoruz" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Seyhan'ı Seyhanlılarla birlikte yönetiyoruz" dedi.

Seyhan Kent Konseyi'ne bağlı olarak kurulacak Kadın, Gençlik, Çocuk, Engelli, Mahalle ve Kırsal Meclis ile Seyhan Kent Akademisi ve Kent Enstitüleri Yönerge Taslakları'nın danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen danışma kurulu toplantısında konuşan Başkan Karalar, "Seyhan'da Kent Vizyonu'nun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, Seyhan'ın hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan Seyhan Kent Konseyi'nde yeni bir dönemin başlangıcındayız" dedi.

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, konseyin kuruluşu sürecinde Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan her türlü yardım ve desteği gördüklerini belirterek, "Konseyin kuruluş amaçları doğrultusunda toplumun her kesimine ulaşıp onların yaşadıkları şehrin yönetimi hakkındaki her türlü görüş, öneri ve tekliflerini alma noktasında çok önemli bir aşamadayız. Seyhan Kent Konseyi çatısı altında kurulacak yeni meclislerle toplumun her kesiminin şehrinin yönetiminde paydaş haline gelmesi sağlanacaktır" diye konuştu.

SEYHAN KENT KONSEYİ'NDE DE ÖNCÜ OLDU

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da ilçe belediyeleri bazında Kent Konseyi kurulması noktasında Seyhan'ın öncü durumda olduğunu açıkladı. Başkan Karalar, Seyhan Kent Konseyi'nin kuruluş ve süreciyle ilgili şöyle konuştu:

"Ulusal ve Uluslararası yönetmeliklere göre 1992'den bu yana kurulması gereken Seyhan Kent Meclisi'nin biz göreve geldikten sonra 2015'de kurulduğu gerçeğine dikkatinizi çekmek isterim.Seyhan'ın yönetimine talip olurken, hiçbir zaman "her şeyi biz biliriz" söyleminden hareket etmemiştik. Seyhan'ı sivil toplum örgütleri, mesleki kuruluşlar ve elbette Seyhanlıyla birlikte yöneteceğimizi en baştan ifade etmiştik.Göreve başladığımız günden bu yana sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve muhtarlarımız başta olmak üzere yaşadığı şehir hakkında bir fikri olan herkese kulak verdik. Seyhan ortak paydasında ortaya atılan her projeye sahip çıktık.

Belediyecilik mesai saatleri, makam odaları ve sıfatlarla sınırlandırılabilecek bir sistem değildir. Şehirde yaşayan her bir canlının söz hakkı bulunan ve bir saniye bile durmaya, beklemeye tahammülü olmayan canlı birer organizmadır belediyeler.Günün her anında, yaşamın her anına müdahale etme şansı bulunan böylesi bir sistemi insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları gülümseten hizmetler gerçekleştirmek peşindeyiz.Burada oluşacak meclislerin üyelerinin her birinden bizim bu hizmet ve yönetim anlayışımıza güç verecek, destek verecek, omuz verecek, bizlerin bugüne kadar ulaşamadığımız, sesini işitemediğimiz kişi ve gelişmelere ulaşmamızda yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Seyhan Kent Konseyi'ne bağlı olarak kurulacak Kadın, Gençlik, Çocuk, Engelli, Mahalle ve Kırsal Meclis ile Seyhan Kent Akademisi ve Kent Enstitüleri Yönerge Taslakları'nın danışma kurulu toplantısında Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, "Büyükşehir Yasası ve Kent Konseyi bağlamında Kırsal Meclis" konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Toplantının sonunda içerik yönünden tartışılan yönerge taslakları kabul edilirken kurulacak yeni meclislerin çalışma mekânı olarak önümüzdeki günlerde belirlenecek yeni bir adresin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Karalar: “Seyhan’ı Seyhanlılarla Birlikte Yönetiyoruz”

Karalar: “Seyhan’ı Seyhanlılarla Birlikte Yönetiyoruz”

Karalar: “Seyhan’ı Seyhanlılarla Birlikte Yönetiyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim