• BIST 9492.07
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyük sorunları olan ilçeyi muhtarlarla bilirlikte yönetmekten gurur duyduklarını söyledi

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyük sorunları olan ilçeyi muhtarlarla bilirlikte yönetmekten gurur duyduklarını söyledi

Başkan Karalar, ilçede bulunan 96 mahalle muhtarının katılımı ile 2015 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. Muhtarlara 2015 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Karalar, büyük sorunları olan ilçeyi muhtarlarla bilirlikte yönetmekten gurur duyduklarını ifade etti. Muhtarlar ile birlikte Seyhan'ın her yerine hizmet götürdüklerini belerten Karalar, muhtarların da sıkıntılarını bildiklerini ve imkanlar doğrultusunda muhtarlara da ihtiyaçları karşılama konusunda yardımda bulunduklarını da söyledi. Karalar, "Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Gece nüfusu 800 bin olan ancak gündüz 1 milyon 500 bin insanın sirkülasyon yaşadığı. Adana'nın merkezi Adana'nın tam kalbini yönetmeye çalışıyoruz. Her zaman dediğimiz gibi "Adana demek Seyhan demektir" şehre ait ne ararsanız Seyhan'da bulabilirsiniz. İşte böyle büyük böyle devasa bir ilçeyi yönetmek hiçte kolay bir şey değil. Biz bu kenti en iyi kuşkusuz siz değerli muhtarlarımız ile yönetiriz diye düşündük. Muhtarlarımız demokrasinin olmazsa olmazıdır. Tatbiki demokrasinin başladığı yer mahallerdir. Muhtarlarımız yaşanılan yerlerin sorunlarını en iyi bilen, vatandaşın devlete ulaşmak için çaldığı ilk kapıdır. İşte bu prensipten hareketle ilk olarak muhtarlarımızın sorunlarını çözmekle işe başladık. 96 mahalle muhtarımızın tamamına bilgisayar ve yazıcı verdik. 1 yıllık kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana 8 adet yeni muhtarlık binası yaparken 20 muhtarlık binamızın tadilatını yapıp yeniledik. 50 okulun binasının onarımını yaptık. Vatandaşı belediyeye değil belediyeyi vatandaşın ayağına götürdük ve halk günü toplantılarını siz değerli muhtarlarımız ile birlikte mahallelerde yaptık. Ayrıca muhtarlarla beyin fırtınasına başladık. Başkan yardımcıları, muhtarlarımız ve ilgili birim müdürleri ile bir araya gelerek sorunlar ile ilgili beyin fırtınası yapıp sorunları anında çözüyoruz" ifadelerine yer verdi.

"ÇABAMIZ HALKIMIZA DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURMAK"

Seyhan'ın, büyük olduğu için sorunları da büyük bir ilçe olduğunu ifade eden Karalar, şöyle devam etti:

"Göreve gelir gelemez ilk yaptığımız işlerden biride sorunların üzerine hassasiyetle gitmek oldu. Bozuk, çamur ve çukur yollar vatandaşın en fazla şikayet ettiği sorunlardandı. Sorunun çözümü için asfalt üretimini de çalışan ekip sayısını da arttırdık. Göreve geldiğimiz günden buyana 250 bin ton asfalt döküp 170 bin metrekare parke taşı döşeyip onarımını yaptık. Yeşil alan hassasiyetimizi herkes biliyordu. Bu hassasiyetten hareketle kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırdık. Hiç park bulunmayan mahalleler başta olmak üzere sıfırdan 20 yeni park yaptık. Mevcut 10 adet parkımızı da baştan aşağı yeniledik. Gürselpaşa ve Pınar Mahalleri semt pazarları tamamlandı. Yeni kapalı semt pazarlarının inşasına da hızla başlayıp bitireceğiz. Spor dostu belediye olarak sporun her türüne imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Yaz Spor Okulları ile çocuklarımızın kontrolsüz sokaktan kurtulması ve usta antrenörler denetiminde sporun çeşitli branşlarında eğitim görmelerini sağladık. Toplam 20 bin gencimize 11 ayrı branşta spor eğitimi verdik. Spor yapan kardeşlerimizin spor kıyafetlerini de belediye olarak ücretsiz hediye ettik. Ayrıca amatör spor kulüplerimizi yardımlarımızla destekliyoruz."

İbadethane temizliğinden, çıkmaz sokak açılmasına kadar, kültür-sanattan SEYMER'lere kadar hayatın her alanında çalıştıklarını belirten Başkan Karalar, 2016 yılı içerisinde önemli hizmetlerden mahalle merkezinin ve spor kompleksinin inşaatının başlayacağını, evde bakım hizmetinin ise bu ay içerisinde start alacağını söyledi.

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi

Karalar, Muhtarları Bilgilendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim