• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Karalar: “Farklılıklarımızın Zenginlik Olduğunu Fark Edersek Kazanırız”

Karalar: “Farklılıklarımızın Zenginlik Olduğunu Fark Edersek Kazanırız”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Farklılıklarımızın asıl zenginliğimiz olduğunu fark ettiğimiz zamanlarda dünyada eşi benzeri olmayan zaferlere,...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Farklılıklarımızın asıl zenginliğimiz olduğunu fark ettiğimiz zamanlarda dünyada eşi benzeri olmayan zaferlere, kahramanlıklara imza atmış bir milletiz biz. Bu dönemde de farklılıkları ayrılık gerekçesi değil zenginlik olduğunu fark edersek ancak kazanırız" dedi.

Başkan Karalar, kısa adı AKAD olan Adana Alevi Kültürünü Araştırma Derneği'nin katkıları ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, İl Müftülüğü ile Seyhan Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen "Farklılıklarımız Zenginliğimizdir" sempozyumuna katkısı nedeniyle teşekkür plaketi aldı.

Adana Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı, derneğin 2006'da kurulduğunu belirterek, "O günden bu güne birçok çalışma yaptık. 2015 Mayıs ayında farklı kültürler, inançlar ve etnik kökenlere katkıda bulunmak amacıyla Seyhan Belediyesi ve Adana İl Müftülüğü'nün desteğiyle İçişleri Bakanlığı'na "Farklılıklarımız Zenginliğimizdir" projesini sunduk. Ana fikir olarak diyoruz ki; biz Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni, Yahudi olabiliriz. Bu farklılıklarımızı zenginlik olarak algılamalıyız. Farklılıklarımızı birbirimizi ötekileştirmek ve dışlamak için kullanırsak, o zaman toplumsal barışı sağlamamız mümkün olmaz. Ortak payda hangi ırktan, hangi inançtan olursa olsun, hepimizin paydası ebetteki toplumsal huzurdur" dedi.

Farklılıklarımız Zenginliğimizdir etkinlikleri kapsamında AKAD Başkanı Hasan Atıcı'nın moderatörlüğünde Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İskender Özgür, İl Vaizi İdris Bolat ve Dr. Ömer Uluçay'ın katılımıyla konferans düzenlenmişti.

Karalar: “Farklılıklarımızın Zenginlik Olduğunu Fark Edersek Kazanırız”

Karalar: “Farklılıklarımızın Zenginlik Olduğunu Fark Edersek Kazanırız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim