• BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Karaküçük: “Faiz Artırımı Yatırımı Engellemez”

Karaküçük: “Faiz Artırımı Yatırımı Engellemez”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımı yatırımı engellemeyeceğini söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımı yatırımı engellemeyeceğini söyledi.

Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden FED'in faiz artırımı gerçekleşti. Yılın son toplantısını gerçekleştiren FED, faizi 25 baz puan artırdı. FED böylece politika faizini yüzde 0,25 - 0,50 aralığına yükseltti. Piyasalar, artırımı olumlu olarak görürken, para hareketlerinde önemli bir değişiklik yaşanmadı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, "2015 yılının ikinci 6 ayından bu yana bugün yarın olacak faiz artırımı gerçekleşti. 2015 yılında yaşanan dünya ölçekli bazı riskler neticesinde kendini korumaya alan yatırımcı öncelikle Türkiye'de ki güçlü iktidarın oluşması, petrol fiyatlarındaki düşüş ve FED'in artırımı sonrası yatırımına hız verecek" dedi.

"HER ŞEY YOLUNDA, TÜRKİYE SON 24 ÇEYREKTİR GÜVENLİ LİMAN"

Türkiye'nin olumsuzluklarda bile büyüdüğünü belirten Karaküçük, "Dünyada yaşanan her olumsuzluğa rağmen son 24 çeyrektir büyümek güçlü bir ekonomiden kaynaklanıyor. Hükümetimizin uyguladığı küresel ekonomiye uyum planı çok iyi işledi. Şirketler zarar etmeden sürdürebilirliğini devam ettirdi. Dünyada ne olursa olsun çok şükür Türkiye bundan etkilenmeyecek. Her alanda yaşanan bu değişim rüzgarı bize 2016 yılında çok iyi yerlere getirecek" diye konuştu.

Türkiye ve Kahramanmaraş için konulan tüm hedeflerin gerçekleşmesi için gece gündüz çalışacaklarını ve üreteceklerini ifade eden Karaküçük şöyle devam etti:

"Bizim ülke olarak hedeflerimiz çok büyük. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için güçlü bir ekonomi en temel prensipti. Çok şükür hükümetimizin 13 yıldan bu yana uyguladığı ekonomik istikrar bizi dünya ile yarışır hale getirdi. Ekonominin sağlam bir şekilde durması yatırımcıyı daha da yatırım yapmaya teşvik etti. Dönemsel olarak yaşanan durağanlık, yerini yatırıma bıraktı. 5,5 milyar dolarlık özel sektör yatırımı bulunan Kahramanmaraş'ta yatırım hız kesmeden devam edecek. Yatırımın asıl parolası güvendir. Küresel ekonomiye uyum sürecini tamamlayan Kahramanmaraş, 2015 yılını da birçok başarıya imza attı."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim