• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Karaköprü’de Bin 200 Nar Fidanı Dikildi

Karaköprü’de Bin 200 Nar Fidanı Dikildi
Şanlıurfa'da Orman Haftası dolayısıyla Karaköprü Belediyesi ilçenin Akbayır Mahallesi'nde 30 bin metrakarelik alana bin 200 nar fidanı dikti.

Şanlıurfa'da Orman Haftası dolayısıyla Karaköprü Belediyesi ilçenin Akbayır Mahallesi'nde 30 bin metrakarelik alana bin 200 nar fidanı dikti. Nar fidanı dikme etkinliğinde konuşan Başkan Baydilli, "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki son ağacı dikin" dedi.

Yeşillikler içinde bir ilçeyi vatandaşların hizmetine sunmak isteyen Karaköprü Belediyesi, türkülere konu olan Karaköprü'nün narını yaşatmak için 30 bin m2'lik bir alana bin 200 adet Nar fidanı dikti. Düzenlenen nar fidanı dikme etkinliğine, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, "Başkanımız bize böyle bir etkinlik yapacağını söylediğinde çok mutlu olduk. Çünkü bizim çocukluğumuzda Karaköprü'de çok narlık vardı. Yapılaşma ile birlikte bu azaldı. Parklar, bahçeler bir memleketin nefes alma yerleridir. Başkanımızın büyük çabalarını takdirle karşılıyoruz" dedi. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, "Orman haftası nedeniyle ağacın önemi ortaya çıkmıştır. Her zaman çam fidanı dikimi gerçekleşiyordu. Bugün farklı bir etkinlik ortaya çıkmış. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ağaç dikme konusunda gençlere ve kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Baydilli, "Hepimiz ağaç dikeceğiz. Çünkü ağaç karbondioksiti oksijene çeviriyor. Ağaç büyüdüğü zaman insanlar gölgesinde oturuyor. Ağacın kökleri toprağı tutarak erozyonu önlüyor. Bize düşen de her alana o ağacı dikmektir. Kadınların ağaç dikme konusunda öncü olmasını talep ediyorum. Şanlıurfa'mız Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan bir il. Bu nedenle gençlerimize çok görev düşüyor" dedi

Konuşmaların ardından nar fidanı dikme etkinliğine geçildi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Başkan Baydilli, öğrencilerle birlikte alana nar fidanı dikti.

Karaköprü’de Bin 200 Nar Fidanı Dikildi

Karaköprü’de Bin 200 Nar Fidanı Dikildi

Karaköprü’de Bin 200 Nar Fidanı Dikildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim