• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Karaköprü Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Karaköprü Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci
Şanlıurfa'da, Karaköprü Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, 2016 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Şanlıurfa'da, Karaköprü Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, 2016 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle işçiler yüzde 18 zam alırken, diğer sosyal haklarında da iyileşmeler sağlandı.

Belediye binasında yapılan toplu iş sözleşmesine, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kudat, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ile sendika temsilcileri katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, Karaköprü Belediyesi ile sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, Belediye Başkanı Metin Baydilli, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin üstün gayretleriyle mutlu bir şekilde sonuçlandığını belirtti.

"HER ZAMAN İŞÇİNİN YANINDAYIZ"

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Biz emekçi insanlara her zaman önem veren, değer veren bir belediyeyiz. Bu konuda her zaman için onların yanında olup, hakkını vermek istiyoruz. Bunun yanında onların da belediyeyi, kurumu her zaman desteklemesini ve kendi evinde gibi çalışmasını istiyoruz. Biz tüm belediye çalışanlarımızdan memnunuz. Onların evine götürdüğü rızkı helal bir şekilde götürmesini Allah nasip etsin" dedi.

"ÖNCE İNSAN, ÖNCE EMEK"

Hizmet-İş Sendikası olarak, ilkelerinden asla taviz vermeden, "Emekçilerin ekmeğinin üzerine bir ekmek daha nasıl ekleriz" düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Eyyüpoğlu, "Bu belediye hepimizin. El birliği ile her zaman verilen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret göstereceğiz. "Önce insan, önce emek" sloganıyla çıktığımız bu yolda, her zaman emekçimizin yanında olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış bulunmaktayız. Bu toplu iş sözleşmesinde her zaman yanımızda olan belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemizin, tüm üyelerimize hayırlı uğurlu bol kazançlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

YÜZDE 18 ZAM

2016 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesiyle belediye işçilerinin maaşına yüzde 18 zam yapıldığını vurgulayan Seydi Eyyüpoğlu, çocuk yardımının 35 Türk Lirasından 40 Türk Lirasına, yemek yardımının günlük 9 Türk Lirasından 11 Türk Lirasına, sorumluluk ödemesinin 2 lira 90 kuruştan 3 lira 50 kuruşa, yakacak yardımının 90 Türk Lirasından 105 Türk Lirasına, öğrenim yardımının 55 Türk Lirasından 60 Türk Lirasına, bayram harçlığının 160 Türk Lirasından 180 Türk Lirasına, kira yardımının ise 60 Türk Lirasından 70 Türk Lirasına yükseldiğini kaydetti. Eyyüpoğlu, tahsil yardımının da günlük yevmiyeye ilave edildiğini, yılda alınan 82 yevmiyenin 85 yevmiyeye çıkarıldığını ifade etti.

Toplantının sonunda, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye plaket takdim etti.

Karaköprü Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Karaköprü Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Karaköprü Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim