• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim
Aksaray'da, bir yıl önce açılan Hasandağı Polis Merkezinde polis müdür ve memurları tarafından down sendromlu özel çocuklara hem eğitim veriliyor hem...

Aksaray'da, bir yıl önce açılan Hasandağı Polis Merkezinde polis müdür ve memurları tarafından down sendromlu özel çocuklara hem eğitim veriliyor hem de eğlence fırsatı sunuluyor.

Aksaray'ın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal aktiviteleri ile göz dolduruyor. Aksaray'ın Cumhuriyet mahallesindeki Hasandağı Polis Merkezi 11 down sendromlu özel çocuk, yağlı boya çalışmaları yapan polis memuru Cihangir Şimşek tarafından spatula tekniği ile resim yapmayı öğreniyor. Ebru sanatından birçok sanat alanında eğitim alan çocuklar, özel hazırlanan oyun salonlarında da gönüllerince doyasıya eğleniyor.

İkisi polis çocuğu olmak üzere 11 özel çocuğa eğitim verildiğini belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, "Burası bizim sosyal destek işlerine bakan birim. Geçen yıl sayın valimizin desteği ile burayı açtık. İçimizden de yetenekli arkadaşları bularak Aksaray halkına nasıl hizmet veririz diye düşündük. Polis memuru Cihangir kardeşimiz var. Kendisi resim konusunda çok uzman. Bizde kendi personelimizle birlikte toplam 11 çocuğa resim tekniği ile resim sanatı dersini veriyoruz. Bu çocukların 2'si de kendi personelimizin çocuğu. Bu çocukların bizimle vakit geçirmeleri, sosyal hayata daha hızlı aktarılabilmeleri için uğraşıyoruz. Burada gördüğünüz gibi büyük bir enerji, gözlerinde büyük bir mutluluk var. Bunu gördüğüm için çok mutluyum. Arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da çocuklarını burada bize teslim ettikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmetlerimiz önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Aksaray'da böyle özel çocuklarımız varsa resim ve diğer sanatsal alanlarda eğitim almak üzere bize başvurabilir. Burada sadece ebru sanatı veya resim sanatı dışında diğer sanat dalları ile de uğraşan alanlarımız var. Ayrıca burada TEOG kursu veriyoruz. Aramızda Türkçe, Fen, Matematik, İngilizce gibi alanlarda yetenekli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar hafta sonları halkımıza ücretsiz olarak TEOG kursu veriyoruz. Ayrıca eğlence, oyun alanlarımız var. Bunları bir bütün halinde değerlendirdiğimizde sosyal bir müessese ortaya çıkıyor. Burada gelen kişi sıkılmadan akşama kadar bizimle birlikte vakit geçirebiliyor. İstediğimiz zaten bu" dedi.

Özel çocuk annesi Eda Akbaş ise, polis merkezinde çocuğunun aldığı eğitim sonrası ciddi gelişmeler yaşandığını belirterek, "Benim oğlum geliyor buraya. Hafif bir engelimiz var bizim çok değil ama gayet olumlu gelişmeler alıyoruz buradan. Doktorundan da aldığım bilgilere göre iyi gelişmeler var. Burada resim yapma konusunda çok ilerledi burada. Kendini ifade etme konusunda da gerçekten gelişti. Çok güzel burası, olumlu şeyler bunlar. Devamını dileriz. Emniyet müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz. Bize böyle bir imkan sundukları için. 10 Nisan Polis Haftasını da kutluyorum" diye konuştu.

Polis merkezinde hem eğitim alan hem de gönüllerince eğlenen özel çocuklar, "Kursta resim yapıyorum. Eğitim alıyorum ve çok iyi gidiyor. Ağaç resmi, kaplumbağa, gökyüzü resmi yapıyorum. Bize bu eğitimleri polisler veriyor. Buraya geldiğimiz için çok memnunum. Boyamayı çok seviyorum. Resimler yapıyorum, ağaç resimleri yapıyorum. Allah bin kere razı olsun polis ağabeylerimizden" diye konuştu.

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim