• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Karakola Alçak Saldırıda Yeni Detay: Asker Durduracağı Sırada Patlatmış!

Karakola Alçak Saldırıda Yeni Detay: Asker Durduracağı Sırada Patlatmış!
Diyarbakır'da, 3 askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı bombalı araç saldırısı, aracın karakolun önünde oluşturulan kontrol noktasında tam durdurulacağı sırada gerçekleşmiş.

Teröristler tarafından dün gece 21.15 sıralarında Diyarbakır-Bingöl kara yolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla yapılan 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş 3 askerin şehit olmasına, 24 askerin de yaralanmasına neden olan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.

Bölgede, dün saldırının ardından başlatılan helikopter destekli operasyon sona ererken, saldırının şekli de netleşmeye başladı.

"FEDAİ EYLEM"

İddialara göre, fedai eylem gerçekleştirilirken, olay yerine bomba yüklü araçla gelen bir terörist, karakolun önünde oluşturulan kontrol noktasında tam durdurulacağı sırada, bir anda direksiyonu kırarak karakola girmeye çalıştı. Araç bu sırada infilak etti. Şehit olan askerlerin saldırı sırasında, kontrol noktasında görevli olduğu belirtildi.

Patlamada, karakolun büyük bir bölümünün yıkıldığı görüldü. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü karakolun etrafı branda ile kapatıldı.

SALDIRININ ŞİDDETİ CİVAR KÖYLERDE DE HİSSEDİLDİ

Yaklaşık 1,4 ton bomba kullanılarak yapılan saldırının şiddeti civar köylerde de hissedildi.

Karakola yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan bir petrol istasyonunun tüm camları kırıldı.

Dün gece trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.

TARSUS'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır Mermer Jandarma Karakolu'na PKK terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan 3 askerden biri olan Uzman Onbaşı Sabri Acem'in (26), Mersin'in Tarsus ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Şehit Sabri Acem'in Tarsus'un Fevziçakmak Mahallesi Şehit Ramazan Alper Sokak'taki evinde hüzün yaşandı. 1 yıllık Jandarma Uzman Onbaşı olan Sabri Acem'in yakınları fenalık geçirdi.

Belediye ekipleri tarafından Tarsus'ta şehidin baba evi ve sokağı bayraklarla donatılırken, Şehit Sabri Acem'in babası Erkan Acem'in Kıbrıs'ta çalıştığı öğrenildi. Şehit Sabri Acem'in cenazesi, Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından bugün ikindi namazından sonra memleketi olan Tarsus'ta toprağa verilecek.

BİR ATEŞ DE BAYBURT'A DÜŞTÜ

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan askerlerden biri de Bayburtlu Astsubay Üst Çavuş Halil Türkoğlu (28). Acı haberin memleketi Bayburt'a ulaşmasının ardından büyük bir üzüntü yaşayan ailesi, mahalle evinde kurulan taziye evinde taziyeleri kabul etmeye başladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim