• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Karahallı ilçesinde katı atık transfer istasyonu kuruldu

Karahallı ilçesinde katı atık transfer istasyonu kuruldu
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Başkanlığını yaptığı Çevre Birliği'nin destekleriyle başlatılan proje ile Karahallı ilçesindeki çöp sorunu...

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Başkanlığını yaptığı Çevre Birliği'nin destekleriyle başlatılan proje ile Karahallı ilçesindeki çöp sorunu çözüme kavuşturuldu.

Daha önce vahşi depolama sisteminin uygulandığı Karahallı'da doğanın zarar görmemesi ve ambalaj atıklarını kapsayan geri dönüşüm ile ülke ekonomisine katkı sağlanması adına yeni bir sisteme geçiş yapıldı.

Şehirdeki çevresel sorunlara çözüm getiren ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın başkanlığını yaptığı Çevre Birliği'nin katkılarıyla hayat bulan çalışma ile çöp depolama sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak.

Uşak'a bağlı ilçeler arasında ilk kez Karahallı'da uygulanacak olan düzenli depolama sistemine geçiş ile artık Karahallı ilçe merkezindeki ve köylerdeki çöp sorununu ortadan kalkacak.

Karahallı ilçesinde toplanan çöpler, Çevre Birliğinin destekleriyle alınan 70 metreküp kapasiteli tıra boşaltılacak. Salı ve Cuma günleri Uşak katı atık depolama tesisine gönderilecek olan katı atıklardaki ambalaj atıkları ayrıştırılarak geri dönüşümde de değerlendirilecek.

Projenin hem maddi hem de çevreye yönelik önemli faydaları olacağını ifade eden Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ufuk Uğur, "Hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bütüncül bir yaklaşımla çözülmesi gereken çevre sorununa çok önemli bir katkı sağlayan özellikle Karahallı Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda önder oldular. Uşak Belediyesi önderliğinde kurulmuş olan Çevre Birliğimizin bir üyesi olan Karahallı Belediyesi lider belediyecilik yaptı ve ilçelerimiz arasındaki ilk çöp transfer istasyonunu tesisini ilçemize kazandırdı" dedi.

Tesisin açılışına Karahallı Kaymakamı Önder Çengel, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ufuk Uğur, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ve Uşak Çevre Birliği personelleri katıldı.

Karahallı ilçesinde katı atık transfer istasyonu kuruldu

Karahallı ilçesinde katı atık transfer istasyonu kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim