• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Karagöz’ün Evi Buca’da

Karagöz’ün Evi Buca’da
Artık Karagöz'ün İzmir'de bir evi var. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri çerçevesinde geleneksel Türk gölge...

Artık Karagöz'ün İzmir'de bir evi var. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri çerçevesinde geleneksel Türk gölge oyununun başyapıtı Karagöz Evi'ne dönüştürüldü.

Dünyanın kendi alanındaki en büyük festivali 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri çerçevesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Karagöz Evi'ne dönüştürüldü. İzmir'in birçok ilçesine dağılan etkinlik programının Buca ayağı, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Suat Veral Geleneksel Karagöz Figürleri Sergisi açılış kokteyli ile başladı. Açılışa Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, çok sayıda davetli ve Karagöz'ü merak eden minik çocuklar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Piriştina, geleneksel gölge oyununu gelecek nesillerle tanıştırmanın ve Türk gölge oyununun başyapıtı Karagöz'ün evini Buca'da oluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Piriştina, 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer ve Karagöz ustası Suat Veral'e de festival çalışmaları için teşekkür etti. Hayali Suat Veral'ın ve onun yetiştirdiği Türkiye'nin ilk kadın Karagöz ustası olan Merve İlken'in tasvir çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına katılıp, ilgiyle gezen Piriştina, Karagöz Şenlikte oyununu da çocuklarla birlikte izledi.

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İZLEDİ

Açılışın ardından Karagöz figürlerini, yapımını ve oynatılmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntılarına kadar anlatan, Suat Veral Geleneksel Karagöz Figürleri Sergisi'ni gezen Başkan Piriştina, Bucalıları bu ilginç sergiyi gezmeye davet etti. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, serginin ardından Karagöz Evi'ni ziyaret eden onlarca minik çocukla birlikte Karagöz Şenlikte oyununu keyifle izledi.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

20 Mart tarihine kadar Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gezilebilecek olan Suat Veral Karagöz Figürleri Sergisi kapsamında 4-7-10-15 ve 17 Mart tarihlerinde saat 14.00'de de Karagöz-Hacivat Yapım Atölye çalışması düzenlenecek. Yine 3-20 Mart tarihleri arasında hafta içi saat 11.00'de, hafta sonu da saat 15.00'de Karagöz Şenlikte oyunu çocuklar ve sanatseverlerle buluşacak.

Karagöz’ün Evi Buca’da

Karagöz’ün Evi Buca’da

Karagöz’ün Evi Buca’da

Karagöz’ün Evi Buca’da

Karagöz’ün Evi Buca’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim