• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı
Şehzadeler Belediyesi Karaağaçlı Bilgi Evi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Şehzadeler Belediyesi Karaağaçlı Bilgi Evi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Şehzadeler Belediyesi Karaağaçlı Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Karaağaçlı mahallesinde düzenlenen açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Bilal Demir, İsmail Önal, Süleyman Çoban, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mustafa Cesur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karaağaçlı Bilgi Evinde aynı anda 120 kursiyerin eğitim göre bileceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Karaağaçlı Bilgi Evimizin açılış merasimine hepiniz hoş geldiniz. Şirin ve güzel mahallemiz olan Karaağaçlıda yer alan belediyemize ait yaklaşık 400 metrekareden oluşan dükkân üzerindeki bu binayı bilgi evi olarak hizmete sunmak için geçtiğimiz yıl çalışmaların startını verdik. Yaptığımız çalışma ile kısa bir süre içerisinde tüm binayı elden geçirerek bu günkü son haline kavuşturduk. Bilgi evi olarak kullanılacak olan bu binamızda 6 adet derslik, 1 çok amaçlı salon, 1 idari oda, 1 toplantı odası ve mutfak bulunmaktadır. Sınıflarımız 15 ila 20 kişi kapasitelidir. Bilgi evimiz aynı anda 120 kursiyere eğitim verebilecek donanıma sahiptir. Binamızın tüm tadilat ve tefrişat çalışması bittikten hemen sonra eylül ayı içerisinde kurs başvurularını almaya başladık. Bilgi evimizde okul destek kursları, sanat etkinlikleri, sosyal etkinlikler, meslek edindirme kursları olmak üzere 5 ana branşta müracaat alınmaya devam etmektedir. Müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masa'ya başvura bilirler. Şuan itibarı ile Şehzadeler Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile devam eden, kadın giysileri dikim kursunda 25 kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de başvuru ve talep durumlarına göre Halk Eğitim Merkezimizin iş birliği ile yeni kurslar bu bilgi evimizde açılabilecektir. Şüphesiz ki burası sadece Karaağaçlı mahallemize değil Şehzadelerimizin diğer mahallelerinde de yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet verebilecek kapasitede bir bilgi evidir. Bu binanın daha önce yapımında katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"65 MAHALLEMİZE HİZMET EDİYORUZ"

Şehzadeler Belediyesinin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen 65 mahalleye de hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Çelik "Biz göreve geldiğimizde gerekli olan düzenlemeleri yaparak bu günde açılışını gerçekleştiriyoruz. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen hamd olsun ki bu gün 65 mahallemize de hizmet götüre bilen bir belediye haline geldik. Güler yüzlü bir şekilde hizmetlerimizi sunabilmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Karaağaçlı mahallemizde de gerek çamlık parkının yeniden yapımı, gerekse yeni yollara parke taşının döşenmesi gibi birçok belediyecilik hizmetini bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Hizmetlerimizi hayata geçirmemizde katkıda bulunan belediye meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarımıza, Şehzadeler Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında destek olan değerli Milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Karaağaçlının evladı olan değerli Milletvekilimiz Murat Baybatur aramızda kendisine de hoş geldiniz diyorum. Karaağaçlı Bilgi Evimiz, Karaağaçlımız için, Şehzadelerimiz ve Manisa'mız için hayırlısı olsun" dedi.

"ÇOCUKLARINIZI GELECEĞE HAZIRLAYIN"

Çocukların eğitimlerinin mutlak suretle tamamlanması gerektiğini vurgulayan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu "Göreve başladığım ilk günlerde Karaağaçlı mahallemizi ziyaret ettiğimizde Merkezde ne varsa kırsal mahallelerimizde de o olacak demiştik. Bu gün de bunun somut bir örneği olan Karaağaçlı Bilgi Evinin açılışının yapıyoruz. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzere tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Karaağaçlı hem tarım hem de sanayi anlamında önemli bir mahallemiz. Yatırımların yapıldığı bir mahalle. Sizlerden önemle ricamız çocuklarınızı mutlak suretle eğitimlerini tamamlatın. Gelecek neslin çağımıza uygun olarak yetişmeleri gerekiyor. Bu açılan bina çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak bir yapıdır. Bu Bilgi Evinde sizlerin isteği doğrultusunda isterseniz Bağcılık kursları açılır, isterseniz İngilizce, bilgisayar kursları açılır. Halk Eğitim Merkezimiz vasıtası ile 2500 çeşit kursu vatandaşlarımızı isteği doğrultusunda açabiliyoruz. Karaağaçlı Bilgi Evimiz tüm Manisa'mıza hayırlı olsun" dedi.

"BU HİZMETLERİ EL BİRLİĞİ İLE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Manisa" ya kazandırılacak olan tüm hizmetleri el birliği ile yapacaklarının altını çizen AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur "Bu güzel tesisi Karaağaçlı mahallemize, Manisa'mıza kazandırdıkları için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın Karaağaçlı mahallemizde yapmış olduğu hizmetler gerçekten azımsanmayacak derecedir. Kendisi de konuşmalarında bahsetti. Mahallemizin girişinde bulunan Çamlık piknik alanı, parke taşları bunlara en güzel örnektir. Bu binada gençlerimize, kadınlarımıza hangi branşta ihtiyaç duyuluyorsa meslek edindirme ve eğitim kursları açıla bilecek. Değerli Belediye Başkanımız yapmış olduğu hizmetlerde bütün her yere hizmetlerin en iyi şekilde gitmesinin gayreti içerisindedir. Ama çok iyi biliyorum ki belediye başkanımız Karaağaçlıya özel bir ilgi gösteriyor. Sizler de seçimlerde gereğini yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bundan sonra da bunun gibi hizmetleri Şehzadeler ilçemize el birliği ile yapacağız. Bu güzel eserin Karaağaçlı mahallemize ve Manisa'mıza hayırlısı olmasını diliyorum hayırlı olsun" dedi.

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Karağaçlı Bilgi Evi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim