• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Karaer; “Şiddete Başvuran Sağlık Giderlerini Kendi Ödesin”

Karaer; “Şiddete Başvuran Sağlık Giderlerini Kendi Ödesin”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, şiddetin önlenmesi için sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin sağlık giderlerini 6 ay süreyle...

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, şiddetin önlenmesi için sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin sağlık giderlerini 6 ay süreyle kendisinin ödemesi gibi önlemler alınabileceğini belirtti.

Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin sağlıkta şiddet konusunda çalışmalarını sürdürdüğüünü belirten Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, en son sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne öneri sunduklarını belirterek, "Bununla alakalı kanun düzenlemesi çıkmış olmasına rağmen maalesef uygulaması noktasında sıkıntı vardı. Önümüzdeki günlerde görüşülecek bu tasarıda tutuklu yargılanmayla ilgili TCK'da da değişiklik yapılacak. Bu konuyla ilgili açıklamayı Sayın Başbakanımız 14 Mart Tıp Bayramı'nda yapmıştı. Biz Sağlık Sen olarak şiddet konusunda dünden bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Raporlarımızla birlikte şiddet tedbirlerini de ortaya koyduk" diye konuştu.

Şiddetin önlenmesi için sundukları önerilerden birisinin de sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin sağlık giderlerini 6 ay süreyle kendisinin ödemesi olduğunu kaydeden Karaer, "Tutuklu yargılama süreci başlatılırsa, bu iş çözülmüş olacak. Ancak yine sorun çözülmezse önümüzdeki süreçte bu önerimizi de sunacağız" dedi.

"YENİ ANAYASA İÇİN GÖREVE HAZIRIZ"

Sağlık-Sen'in dün olduğu gibi bugün de vesayetin getirdiği Anayasa yerine; tamamı sivil, milletin yanında olan özgürlüklerin önünün açıldığı yeni anayasa talep ettiğini kaydeden Karaer, "Yeni Anayasa'nın mutlaka hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da buradan meclisteki bütün siyasi partilerin genel başkanlarına ve milletvekillerine sesleniyorum. Türkiye'nin artık yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Bu anlamda milletten almış olduğunuz sorumluluğun gereğini yerine getirin. Biz de Memur-Sen ailesi olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim