• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Karaer; “Ebelerimizin Seslerine Kulak Verilmelidir”

Karaer; “Ebelerimizin Seslerine Kulak Verilmelidir”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir...

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir" dedi.

Sağlık Sen AydınŞubesi Yönetim Kurulu, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda ebeliğin çok önemli bir meslek olduğuna dikkat çeken Şube Başkanı Baki Karaer, "Peygamber Efendimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünü doğrularcasına; dünyanın en kutsal duygularından biri olan "annelik" duygusuna kadınları kavuşturarak aileleri sevindiren ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal bir görevi icra etmektedir. Toplumların sağlık seviyesinin yükseltilmesi anne ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi ile mümkündür. Anne ve çocuk sağlığının iyileştirilmesinde sağlık hizmetleri ekibinin önemli bir parçası olan ebelerimizin büyük yeri vardır. Ebelik mesleği sadece doğum yaptıran değil ana-çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten, doğum öncesi ve doğum sonrası hizmetleri veren, 0-6 yaş grubu çocuk beslenmesi ve aşı takibini yapan, aile planlaması, kişisel temizlik kuralları, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma ile ilgili konularda bireye, aileye, topluma sağlık eğitimi veren, doğum, ölüm istatistik verileri toplayan meslek mensubu olarak toplumun sağlıklı, uzun ömürlü olmasını sağlamada büyük önem taşımaktadırlar. İnsanlığın varoluşu ile başlayan ebelik, tarihin en eski mesleklerinden biridir" dedi.

"EBELERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR"

Ebelik ve hemşirelikte yaşanan sorunlara da değinen Karaer, "Ebe ve hemşirelerin sorunlarına yönelik yaptığımız araştırma raporundan çıkan sonuç ise çalışanlardaki tükenmişliği ve çalışma şartlarındaki memnuniyetsizliği ortaya koymaktadır. Çalışma koşullarından memnun olmayan çalışan oranı yüzde 82,47, çalışma koşullarını bir önceki yıldan daha kötü olarak değerlendirenlerin oranı ise yüzde 47,24 olarak gerçekleşmiştir. Bu üzerinde düşünülmesi gereken bir sonuçtur. Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Tüm ebelerin günlerini kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, mesleğe olan sevgilerinin arttığı aydınlık bir gelecek diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim