• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Karaer; “Dağıtılabilir Döner Sermaye Miktarı Artırılmalıdır”

Karaer; “Dağıtılabilir Döner Sermaye Miktarı Artırılmalıdır”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğünde çalışanların sabitin üstünde döner sermaye...

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğünde çalışanların sabitin üstünde döner sermaye alamadıklarını ve bu sebeple dağıtılacak döner sermaye miktarının artırılması gerektiğini belirtti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Nisan ayı Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdiğini söyledi. Çalışanların büyük kısmının sabit ek ödemenin dışında döner sermaye alamadığını belirten Karaer, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık-Sen'in üst öğrenimi bitiren sağlık çalışanlarının intibak sorununu gündeme getirdiğini kaydeden Karaer, sağlıkla ilgili atanabileceği bir üst öğrenimi bitirenlerin YÖK'ün onay verdiği ve hukuki yolla elde edilen üst öğrenimleri bitirenlerin ise bitirdiği bölüme ilişkin zam ve tazminatlardan faydalanması gerektiğini savundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ BAKANLIĞA İLETİLDİ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'in toplantıda dile getirdiği taleplerden de söz eden Baki Karaer, "İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışanlar sabit üstü döner sermaye alamamaktadır. Müdürlüklerde dağıtılacak döner sermaye miktarının artırılması sağlanmalıdır. 112'lere alınan 3 bin taşeron işçi uygulaması hem çalışanlar hem atamayı bekleyenler açısından ciddi bir sorun halini almıştır. Bundan sonra bu hizmetlerin taşeron işçi alımı ile yapılmamalıdır. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 12 Ocak 2016 tarihli ve "Eksitus Kararı" konulu yazısından dolayı 112 çalışanları bazı vakalarda adeta cenaze aracı halini almıştır. Genelgenin tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları arasında aynı unvan ve branşta görev yapan personelin becayiş yapabilmesine imkân verilmelidir. Halk Sağlığı Müdürlükleri ve TSM'lerde çalışanlar ile aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına hac görevi verilmesi sağlanmalıdır" diye konuştu.

NÖBET TUTANA İZİN DEĞİL ÜCRETİ VERİLSİN

Sağlık-Sen olarak en kısa zamanda yeni görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmasını talep ettiklerini açılayan Karaer, şöyle konuştu: "Görevde yükselme sınavı ile şube müdürlüğü kadrosuna atananlara Halk Sağlığı Kurumu birinci dereceyi verirken, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü vermeyerek şube müdürleri arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu uygulama farklılığına son verilerek Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından da şube müdürlerine birinci dereceli kadro imkânı verilmelidir. Ambulansların trafik cezaları şoförlere ödettirilmektedir. Görevini ifa ederken herhangi bir nedenle verilen trafik cezaları şoföre ödettirilmemelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelik için aranan şartları taşıyanlara 3. Dönem Toplu Sözleşme ile 5 puanlık özel hizmet tazminatı artırımı verilmiştir. Toplu sözleşme ile şartları taşıyan ebe ve hemşirelerin bu haktan faydalanacağı vurgulanmışken, mutemetler bakanlıktan onay istemektedir. Bu konuda tekrar bilgilendirme yapılmalıdır. Kadrosu ebe olup da hemşirelik lisans ve yüksek lisans mezunu olanların da uzman hemşire şartını taşıyor olarak kabul edilerek 3. Dönem Toplu Sözleşme ile verilen 5 puanlık özel hizmet tazminatı artışından yararlanmaları sağlanmalıdır. Nöbet ücretlerine yapılan artışlardan sonra, nöbet tutanlara nöbet ücreti vermek yerine izin verilmeye başlanmıştır. Bu nedenle de servisler yarı çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Nöbet tutanlara öncelikle nöbet ücreti verilmesi bu tür sorunları çözecektir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim