• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Karaer: “Bütün Sağlık Çalışanları Yıpranma Payı Almalı”

Karaer: “Bütün Sağlık Çalışanları Yıpranma Payı Almalı”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması gerektiğini belirtti.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması gerektiğini belirtti.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesini ve bu yönde Sağlık-Sen'in talebi ve kazanımı olan yıpranma payı konusundaki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Karaer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te Başbakan iken müjdesini verdiği yıpranma payının bazı engellere takıldığını, artık bu engelleri aşarak çalışmanın tamamlanması gerektiğini belirterek, "Toplu sözleşmede bu konuyla ilgili kazanım elde ettik. Bakanlık düzeyinde verilecek destekle çalışma tamamlanacaktır. Yıpranma payı sağlık çalışanları bakımından önemli bir konudur. 7 gün 24 saat hizmet veren ve yüzde 60'a yakını kadın olan sağlık çalışanları yıpranma payını sonuna kadar hak ediyor. Yapılacak düzenleme ile bütün sağlık çalışanları yıpranma payı almalı. Sağlık çalışanlarının bu konudaki mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerekiyor" dedi.

4/B PRİM KESİNTİLERİ GERİ ÖDENSİN

4/B'li iken kadrolu olanların, ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin mahkeme kararı olmaksızın geri ödenmesi yönündeki talebimizi tekrarlayan Karaer, Maliye Bakanlığı'nın da konuyla ilgili önümüzdeki günlerde görüş bildireceğini belirtti. Karaer, bu konuda mutabık olan bütün kurumların son adımları atarak, mağduriyetleri en kısa sürede gidermesini istedi. Yargının bu primlerin geri iadesine karar verdiğini söyleyen Karaer, mahkeme aşamasıyla zaman kaybedilmemesini, kurumların da mahkeme masraflarıyla ayrıca zarara sokulmamasının kamu yararına olduğunu ifade etti.

4/C KADRO ÇALIŞMASI TAMAMLANSIN

4/C'lilere kadro verilmesi konusunda toplu sözleşmede uzlaşı sağlandığı ve üzerinde çalışılması kararı alındığını söyleyen Baki Karaer, bu çalışmanın da bir an önce tamamlanarak beklentilerin karşılanması gerektiğini kaydetti. 4/C'lilere yönelik kadro çalışmasına sağlık ve sosyal hizmet kolundaki diğer sözleşmelilerin de dahil edilmesi talebimizi ifade eden Karaer, tek tip istihdamın hem çalışma barışına katkı sunacağını hem de iş verimliliğini artıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim