• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karadeniz Derbisi Rize'nin! 3-0

Karadeniz Derbisi Rize'nin! 3-0
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Mücadele Çaykur Rizespor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erd

2. dakikada Deniz Kadah'ın uzun pasında ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Murat Duruer'in yerden sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

24. dakikada Cardozo penaltı atışından yararlanamadı. Yusuf Erdoğan'ın Orhan Ovacıklı tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında, Cardozo'nun vuruşunda, kaleci Itandje sağına yatarak topu çelmeyi başardı.

41. dakikada Sercan Kaya'nın orta sahadan ara pasında topla buluşan Kweuke, yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra ceza sahası içerisine girdi. Kaleci Onur Kıvrak'ı da geçen Kamerunlu golcü defansın müdahale çabasına rağmen yerden vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

45+4. dakikada sağ taraftan Sercan Kaya'nın ceza sahası içerisine ortasında, Murat Duruer'in gelişine şutunda, yere çarpan top Onur Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada Erkan Zengin'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta, kaleci Itandje sağına yatarak topu kontrol etmeyi başardı.

62. dakikada Ertuğrul Ersoy'un uzaklaştırmaya çalıştığı top, Aytaç Kara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun 25 metreden sert şutunda, kaleci Itandje meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

72. dakikada Ahmet İlhan Özek'in ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Deniz Kadah'ın yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur Kıvrak'ın sağından filelere gitti: 3-0.

Çaykur Rizespor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, iki dost şehrin çok iyi bir derbi oynadığını, sonucun Çaykur Rizespor açısından çok iyi olduğunu söyledi.

Trabzonspor cephesi

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu da geriye dönük sezonlar dahil son dönemlerin en güzel oyunu oynadıklarını söyledi.

Kaçan penaltı ve yakaladıkları pozisyonlar olduğunu ifade eden Tekelioğlu, "Sonuçta 3-0'lık bir mağlubiyet çıktı. Bu Trabzonspor için acı bir mağlubiyettir, travmadır. İyi oyun, verilmeyen penaltılar, hiçbir şeyi hafifletmez" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim