• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türk Bayrakları süslenen balıkçı tekneleri denize açılarak darbe teşebbüsünü protesto etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türk Bayrakları süslenen balıkçı tekneleri denize açılarak darbe teşebbüsünü protesto etti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, darbe gecesi Zonguldak'ta ciddi bir sıkıntı yaşanmamasının nedeninin sıkıyönetim komutanı olarak atanan

Tuğgeneral Birol Şimşek'in o gece yurt dışında bulunması olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri bu akşam, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki parti yöneticilerinin de katılımıyla balıkçı tekneleri ile demokrasi nöbetine destek verdi. Türk bayrakları ile süslenen 10'larca balıkçı teknesi denize açılarak darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. Balıkçı teknelerinin düzenlediği demokrasi nöbetine katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 15 Temmuz akşamı Zonguldak ve Ereğli ilçesinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca yapılan darbe esnasında Avrupa ülkeleri ile ABD'nin yanımızdaymış gibi göründüğünü ancak o esnada Türkiye'nin yanında duran tek ülkenin Rusya olduğunu ifade etti.

"Yanımızda dimdik duran tek ülke Rusya"

Çaturoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Darbecilerin tek isteği Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ailesi ile birlikte katledip, Türkiye'nin idaresini ele alarak başka bir yöne evrilmesini sağlamaktı. Çünkü dik duran bir Türkiye'den ve dik duran bir Cumhurbaşkanından dünyadaki hakim güçler rahatsız. Zaten bu darbenin arkasında dış ülkelerin olduğu da meydana çıktı. Avrupa ve ABD bizim dost ve müttefikimizmiş gibi görünüyor. Bu esnada bizim yanımızda dimdik duran tek bir ülke var. Neresi biliyor musunuz? Rusya. Rusya ile biz sözde düşman gibiyiz. Bakın biz Rusya ile bir uçak krizi yaşadık. Şimdi oda ortaya çıkıyor, bu krizi çıkaranlarda paralel örgütten. Geçmişte Roboski katliamı oldu. Buradan artık bunları çoğaltmak mümkün" dedi.

"Türk milleti ölüm korkusu ve alçaklık kompleksini yendi"

Çaturoğlu açıklamasında, Türk milletinin 15 Temmuz akşamı ölüm korkusunu ve resmi ideolojiymiş gibi beyinlere yerleştirilmiş olan "Türkler bir şey yapamaz, ecnebiler bizden iyidir" gibi alçaklık kompleksini de yendiğini dile getirdi.

Tutuklanan Tuğamiral Doğan, ilçedeki yöneticileri Garnizonda toplamış darbe gecesi Zonguldak ve Ereğli ilçesinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Çaturoğlu, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının darbe teşebbüsü soruşturmasından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Tuğamiral Hasan Doğan'ın kendisine gelen yazı doğrultusunda ilçenin kaymakamı, belediye başkanı, başsavcı ve jandarma komutanını makamında topladığını anlattı. Darbeciler tarafından Zonguldak'ın sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan Zonguldak Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek'in o gece Zonguldak'ta bulunmamasının da büyük sıkıntılar yaşanmaması açısından şans olduğunu vurgulayan Çaturoğlu o gece yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Biz o gece ilçe başkanımız ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızla çay sohbetindeydik. Sağdan soldan telefonlar geliyor ve "Bir şeyler oluyor" dendi. Darbe falan aklımıza hiç gelmedi. Şaka yapıyorlar zannettik. İstanbul Boğaz Köprüsü'nde tanklar olduğu söylenince büyük bir terör saldırısı olduğunu düşündük. Darbe teşebbüsü olduğunu öğrenince meydanlara çıktık. Önce partiye gittik. O akşam 100 bin kişiye mesaj çektim ve meydanlara davet ettim. Oradan da topluca emniyete gittik. Tabii Zonguldak'ta çok büyük sıkıntı çıkmamasının sebeplerinden bir tanesi sıkıyönetim komutanı olarak atanan vatandaşın yurda girerken yakalanmış olması. Bir tanesi bu. Daha sonra emniyete çıktık. Kaymakamımız, belediye başkanımız, başsavcımız ve jandarma binbaşımız orada. O gece neler cereyan etti doğrusu bilmiyoruz. Daha sonra o akşam emniyette olan arkadaşlarımızın büyük bir kısmının Karadeniz Bölge Komutanlığı'na davet edildiğini, orada çay kahve ikram edildiğini, bir müddet orada kaldıktan sonrada emniyete geçtiklerini biliyoruz."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun anlattığı Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda gerçekleşen toplantıyı haber alan Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Zonguldak İl emniyet Müdürü Osman Ak'ın devreye girerek sonlandırdığı ve orada bulunanların tamamının emniyete geçmelerini sağladığı öğrenildi.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan’ın tutuklanması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim