• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Karadağ: “Tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek”

Karadağ: “Tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, tarihi Sur ilçesi Melikahmet Caddesi'ndeki içme suyu şebekelerini değiştirme çalışmalarında...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, tarihi Sur ilçesi Melikahmet Caddesi'ndeki içme suyu şebekelerini değiştirme çalışmalarında sona gelindiğini söyledi, "DİSKİ olarak tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, tarihi Sur ilçenin turistik caddelerinden biri olan Melikahmet Caddesi'nde içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmalarını sürdürüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası'nın ortak projesi olan Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi kapsamındaki çalışmalarla tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek. Çalışma kapsamında 600 milimetre çapında çelik boruların kullanıldığı 105 metre, 110 milimetre çapında boruların kullanıldığı 105 metre uzunluğunda polietilen toplam 210 metre içme suyu şebekesi döşendi.

DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, Melikahmet Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek mühendislerden bilgi aldı. Karadağ, hem bir süre işçilerle sohbet ederek çalışmalara katıldı hem de esnafla görüşerek altyapı ile ilgili şikayetlerini dinledi.

2Sur altyapısı tarihi bir dönemden geçiyor"

Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası'nın ortak projesinin hayata geçirilmesiyle tarihi bölgenin sağlıklı bir altyapıya kavuşacağını söyledi. Turistik Melikahmet Caddesi'nin tarihi bir dönemden geçtiğini ifade den Karadağ, "Altyapı çalışmalarımız bugünü değil geleceği de ele alan bir çalışma. Burada tarihi ilçenin tüm altyapısını yeniliyoruz" diye konuştu.

Karadağ, Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi'nin sözleşme bedelinin 17 milyon TL olduğunu belirterek, projenin önümüzdeki kasım ayında tamamlanacağını söyledi.

Karadağ: “Tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek”

Karadağ: “Tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim