• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Karacakılavuz mahallesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) projesi olan içme suyu deposu, kısmi içme...

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Karacakılavuz mahallesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) projesi olan içme suyu deposu, kısmi içme suyu ve kanalizasyon şebeke inşaatının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Karacakılavuz mahallesi sakinlerinin içme suyu ve kanalizasyon gibi ihtiyaçlarını çözecek olan projenin temel atma töreni Karacakılavuz mahallesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, daire başkanları ile birim müdürleri ve çok sayıda Karacacakılavuz sakini katıldı.

Temeli atılan projenin sözleşme bedelinin 931 bin 312 TL olan projenin iş süresinin 180 gün olduğu bildirildi.

Temel atma öncesinde açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Başa, "İçme suyu olarak kar kış demeden, yaz, sonbahar demeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bugün de burada yine eski bir beldemiz olan Süleymanpaşa ilçemizin çok önem verdiğimiz büyük mahallelerimizden olan Karacakılavuz mahallemizin altyapı sorunlarına neşter vuracak, sorunlarını ortadan kaldıracak bir yatırımın temel atma töreni için burada bulunuyoruz. Bu proje ile birlikte Karacakılavuz mahallemiz altyapı hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmış olacak. Dolayısıyla bu hizmetlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, onun önderliğinde, onun talimatlarıyla bu işi yapıyoruz ve her zaman için sayın başkanımız Kadir Albayrak, "Karacakılavuz'a önem verelim. Karacakılavuz bizim için çok önemlidir" ifadelerine her yönetim kurulu toplantısında yer veriyor. Burada yine bizlere her zaman destek veren Süleymanpaşa Belediye Başkanımız daima bizlerin yanında, bizleri teşvik ediyor. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımızdan bu çalışmalar bitene kadar sabır diliyorum, TESKİ'ye yardımcı olmalarını diliyorum" dedi.

Ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat da, "Özellikle TESKİ'nin ismini şu ana kadar telaffuz etmedik. Şafak Bey dedi ki, "bizi izlemeye devam edin." Sizi büyük bir keyifle izliyoruz. Siz, bizim buranın dışında iki beldemizi Kumbağ ve Barbaros'u yaşanabilir hale getirmek için çok önemli adımlar attınız. Kanalizasyonu olmayan, su problemi olan, adı turistik ama gerçekte sefalet çeken bu iki beldeye çok önemli yatırımlar yaptınız. Yapmaya da devam ediyorsunuz" diye konuştu.

Tekirdağ'ın şehir merkezinde de birçok yerde çalışmalar olduğunu hatırlatan Eşkinat, "Tekirdağ'ın mahallelerinde de kazmadık yer bırakmadınız. Zaman zaman bu sıkıntıyı sizlerle paylaşırken, bir taraftan da yaşadığımız şehrin önümüzdeki 50 yılını güvence altına alacak bu yatırımları memnuniyetle karşıladığımızı da ifade etmek istiyorum. Bugün de Karacakılavuz mahallemizde altyapı ihtiyaçlarının tamamını analiz ettiğinizi, bunların üzerine çok kısa sürede gideceğinizi ve üstyapıya geçmek için bize imkan sağlayacağınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Bu şehre katkı veren, bu şehrin her noktasına yatırım yapan, gönlünü koyan, emeğini koyan herkese ben tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ise, Karacakılavuz'un kendileri için çok önemli bir mahalle olduğunu ifade ederek, "Karackılavuz uzun yıllar belediye yönetimi ile yönetildi. Yani vatandaşımız yerel yönetimi yerelden izlemeye devam etti. Hayatını buna göre şekillendirdi. Ama 30 Mart 2014'ten sonra Tekirdağ büyükşehir olunca, bir gecede çıkan bir kanunla Karacakılavuz'un içinde bulunduğu 4 beldemiz mahalle oldu. Oysaki bu beldelerimiz belediye olurken, vatandaşa sormuşlardı. Belediye olmak istiyor musunuz diye. Ama kaldırırken vatandaşa hiç sormadılar. Bence en büyük sıkıntı burada. Karacakılavuz ancak bu yerel yönetimin kalkması, mahalleye dönüşmesi sebebiyle hizmetlerin aksatmadan yapılması gereken, hizmet götürmesi gereken bir beldemizdi. Çünkü gerek tarımsal yapısı, gerek köyün kendi yapısı, gerek el sanatları dokumasındaki öncü ismi, gerekse de Karacakılavuz'un tüm insanlarının hanımefendileri ve beyefendileri ile tüm insanlarının cana yakınlığı, yurt sevgisi, bütün bunları içine koyduğumuz zaman Karacakılavuz bizim için gerçekten çok önemli. Bu yüzden TESKİ'ye Karacakılavuz'un sorunlarının çözümü için talimat verdik. En azından Karacakılavuz'a hizmetlerin başlamasıyla ve bundan sonra hizmetlerin devamının da geleceğini özenerek size söylüyorum. Karacakılavuz en iyi hizmetleri alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tekirdağ'ın Ertuğrul mahallesinde ne varsa, Karacakılavuz'da da o olacaktır. Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından inşaat temeli, dualar eşliğinde atıldı.

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temeli Törenle Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim