• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Karacabey’de Hayvan Sayısı Azaldı

Karacabey’de Hayvan Sayısı Azaldı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin olağan mali genel kurul toplantısı yapıldı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin olağan mali genel kurul toplantısı yapıldı. Kongrede güven oyu alan Başkan Nuri Karaca, Karacabey'de hayvan sayısında azaldığını söyledi.

Birlik hizmet binasında yapılan genel kurulda ilk divan belirlendi. 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mali genel kuruldan aklanarak çıkan Nuri Karaca başkanlığındaki Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği yönetimi, üyelerine en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Nuri Karaca, "2014 yılında 19 üye ile kurmuş olduğumuz birliğimizin faaliyetlerine her geçen gün, üye sayısı ve faaliyetler anlamında artırmayı ve ilçemizde yaygın olan hayvancılığı gelişmesi için üyelerimizin menfaatlerini savunmak, meslelerini çözmek için arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Kuruluş tarihinden itibaren geçen 1,5 yıl süresinde üye sayımızı 175'e ulaştı" dedi.

Karaca, "Son dönemlerde ilçemizde hayvan kesimlerinin azalması, büyük damızlık işletmelerinin besiciliği bırakması, büyük besi işletmelerinin ithal canlı hayvan getirmesi sebebi ile birliğimiz üzerinden destekleme kapsamında kesilen hayvan sayısında önemli ölçüde bir azalma meydana gelmiştir. 2013 yılında desteklemeye tabi kesilen hayvan sayısı 5 bin 963 iken 2015 yılında bu sayı yüzde 38 azalarak 3 bin 695'e düştü" diye konuştu.

Besi desteğinin arttırılması için çalıştıklarını ifade eden Karaca, "Birlik olarak 2015 yılı besi desteklemesinden üyelerimize toplam 3 bin 695 adet hayvan için yaklaşık 475 bin TL hesaplarına yatırdık. 2016 yılı desteklemeleri için merkez birliğimiz önderliğinde, ithal besi danalarının destek kapsamına alınması ve yerli besi desteğinin arttırılması için yoğun bir gayret sarf etmekteyiz" dedi.

Karacabey’de Hayvan Sayısı Azaldı

Karacabey’de Hayvan Sayısı Azaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim