• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği, "Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği, "Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Kongrede güven oyu alan Başkan Nuri Karaca, Karacabey'de hayvan sayısında azalma olduğunu söyledi.

Birlik hizmet binasında Bakanlık temsilcileri gözetiminde gerçekleşen genel kurulda ilk olarak divan belirlendi. Cemal Erdem başkanlığındaki divanda; Nusrettin Kırmızı, Serdar Usluer ve Mustafa Eren yer aldı.

Nuri Karaca başkanlığındaki Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği yönetimi, üyelerine en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Nuri Karaca, "2014 yılında 19 üye ile kurmuş olduğumuz birliğimizin faaliyetlerine her geçen gün, üye sayısı ve faaliyetler anlamında artırmayı ve ilçemizde yaygın olan hayvancılığı gelişmesi için üyelerimizin menfaatlerini savunmak, sorunlarını çözmek için arkadaşlarımızla beraber özveri ile çalıştık. Kuruluş tarihinden itibaren geçen 1,5 yıl süresinde üye sayımızı 175'e ulaşmıştır."

HAYVAN SAYISINDA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALMA OLDU

Karaca, "Son dönemlerde ilçemizde hayvan kesimlerinin azalması, büyük damızlık işletmelerinin besiciliği bırakması, büyük besi işletmelerinin ithal canlı hayvan getirmesi nedeni ile birliğimiz üzerinden destekleme kapsamında kesilen hayvan sayısında önemli ölçüde bir azalma meydana gelmiştir. 2013 yılında desteklemeye tabi kesilen hayvan sayısı 5 bin 963 iken 2015 yılında bu sayı yüzde 38 azalarak (2 bin 268 adet) 3 bin 695'e düşmüştür. "

BESİ DESTEĞİNİN ARTTIRILMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

Besi desteğinin arttırılması için çabaladıklarını ifade eden Başkan Karaca, "Birlik olarak 2015 yılı besi desteklemesinden üyelerimize toplam 3 bin 695 adet hayvan için yaklaşık 475 bin TL hesaplarına yatırdık. 2016 yılı desteklemeleri için merkez birliğimiz önderliğinde, ithal besi danalarının destek kapsamına alınması ve yerli besi desteğinin arttırılması için yoğun bir caba sarf etmekteyiz. Değerli üyelerimiz; ortak menfaatlerimiz konusunda kurulan bu örgütümüzü ve yapılan bütün çalışmalarımızı desteklemenizi umuyoruz.'dedi.

Yapılan kongrede besicilerin sorunları gündeme getirilirken, aidatlarda herhangi bir artış yapılmayacağı karara bağlandı.

Cihan

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı

Karacabey'de hayvan sayısı azaldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim