• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Karacabey RAM hizmete açıldı

Karacabey RAM hizmete açıldı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde bin 500'ü aşkın öğrenciye hizmet verecek olan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) hizmete açıldı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bin 500'ü aşkın öğrenciye hizmet verecek olan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) hizmete açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eski Emniyet Müdürlüğü binasına taşınmasından sonra boş kalan binada faaliyete başlayacak olan Rehberlik Araştırma Merkezi'nin (RAM) açılışına Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Dingin'in yanı sıra, eğitim camiası, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Emin Dingin, "RAM bölgemiz için büyük bir ihtiyaçtı. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'nın 20 yıllık bir sevdasıydı. Bu sevdaya bugün kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İki yıl önce bir proje başlattık ilçemizde. O projenin birinci ayağı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) , ikincisi Engelli Yaşam Merkezi ve üçüncü ayağı ise, Özel Eğitim Okuluydu. RAM'ı bugün hayata geçirdik. Engelli yaşam merkezini Karacabey Belediyesi'nin desteğiyle Engelsiz Yaşam Merkezi olarak faaliyete geçirdik. Özel Eğitim Okulu projemizi be bakanımıza ilettik. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor ve Karacabey'e bir özel eğitim okulu kazandırmamız gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdiresi Seda Güncü Üsküdar ise, "Kurumumuzda destek eğitimine ihtiyacı olan özel çocukların tanıları yapılacak. Özel çocuk derken; normalin altında veya normalin üzerinde olan çocuklara eğitim verilecek. Bakanlı tarafından verilen test eğitimleri var. O testler sonucunda çocuklara tanılamalar yapılıyor. Çocuklar normalin altında ise, devletimiz rehabilite merkezlerinde bu çocuklara destek eğitimi veriyor. Aynı zamanda okullarımızda kaynaştırma programı uygulanıyor. Aynı zamanda okullarımızda özel alt sınıfta devam eden çocuklarımızda bizim tarafımızdan yönlendiriliyor. Birde üstün yetenekli çocuklarımız var. Bu çocuklarda Bilim Sana Merkezleri'nde destek eğitim programına dahil oluyorlar. Onlarda buralarda devletin verdiği destek eğitim programlarından faydalanıyorlar. " ifadelerini kullandı.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçesindeki bin 500'ü aşkın öğrenci merkezden yararlanacak.

Karacabey RAM hizmete açıldı

Karacabey RAM hizmete açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim