• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası Karabük'te, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferansla...

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası Karabük'te, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferansla kutlandı.

Tüccarlar Kooperatifi Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabük İl Müftülüğü Tasavvuf Korusunun seslendirdiği ilahiler ile başlayan program Kur'an'ı Kerim Tilaveti'nin ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti.

Yalova İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferansın ardından İl Müftülüğü tarafından il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Alimoğlu "Dinimizi, çocuklarımıza öğretme vazifesi öncelikle ailelerindir. Çocuklara lazım olan zaten önce anne-babalara da lazım. Eksik olan kısımları anne ve babalar olarak öğrenmeli, çocuklarımızın da tam anlama konusunu kendimiz kontrol etmeliyiz. Caminin imamına, okulun öğretmenine havale ederek eksik kalırsa sorumlusu biziz. Biz evimizdeki iki-üç çocuğumuza bu meseleyi tam anlatamazsak başkasından da bu işi tamamlamasını beklemeye hakkımız olmaz. Biliyorsunuz Peygamberler insanlara hiçbir karşılık beklemeden yardım ediyor, ama bu yardım anlayanlar için oluyor anlamayanlara bir faydası yok. Diyanet Teşkilatımız dinimizi insanların iyice anlaması için görevini, bu işi takip görevini hakkıyla yapıyor daha geliştirerek devam etmeleri gerekir. Bunun devamını temenni ediyor, bu faaliyetleri dolayısıyla İl Müftülüğümüzü tebrik ediyorum."dedi

Lise ve dengi okullar arasında düzenlenen kompozisyon yazma yarışmasında birinci Şule Özdemir, ikinci Zeynep Dedeoğlu ve üçüncü olan A. Ramazan Çelik'e hediyeleri Vali Orhan Alimoğlu tarafından verilmesinin ardından program, İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından katılımcılara kırmızı gül ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen "Dinim İslam" isimli kitabın hediye edilmesi ile sona erdi.

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim