• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Karabağ Parkı’nın açılışına yoğun ilgi

Karabağ Parkı’nın açılışına yoğun ilgi
Pursaklar Belediyesi tarafından 20 gün gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Karabağ Parkı, Türk, Kerkük ve Azeri milletvekillerinin katılımı ile hizmete...

Pursaklar Belediyesi tarafından 20 gün gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Karabağ Parkı, Türk, Kerkük ve Azeri milletvekillerinin katılımı ile hizmete açıldı. Karabağ isminin Pursaklar'da yaşatılması hem Pursaklar'ı hem de Azerbaycan'ı memnun etti.

İçerisinde gidiş dönüş bin 500 metre yürüyüş ve bisiklet yolu, kamelyalar, 750 adet boylu ağaç, 3 bin 500 adet bitki türü ve spor aletleri bulunan Karabağ Parkı hizmete açıldı.

Parkın açılışında konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçede göreve geldikleri günden bu güne 115'inci parkı hizmete açtıklarını açıklayarak "Azerbaycan Milletvekilimiz Ganire Hanıma söz vermiştik. Pursaklar'da bir park yapıp ismini de Karabağ koyacağımız diye. Biz Azerbaycan ile iyi ve kötü günde biriz. Onların sevinci bizim sevincimiz, onların kederi bizim kederimizdir. Bizler iki devlet gibi olsak da tek milletiz, kardeşiz. İnşallah bu parkımız ile yeni nesillerimiz Karabağ'ı her zaman hatırlayacak" dedi. Başkan Çetin'in ardından konuşma yapan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Elman Nesirov "Pursaklar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Karabağ'ı geri kurtardığımız zaman inşallah Türk ve Azerbaycan Bayrakları orada özgürce dalgalanacak. Sizlerin bu desteğinizi gördükçe, Türkiye'nin bizim arkamızda olduğunu gördükçe bizler daha da güçleniyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Irak Milli Meclisi Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi ise sözlerine dörtlüklerle başlayıp "Bağa gir gül dermeye, Türk yoluna sermeye, vallah Kerkük'ten buraya geldim, inan sizi görmeye. Her kim Türkleri, her kim Kerkük'ü sevmez ise gözünde yara çıksın" diyerek alandaki davetlilere seslenip teşekkür etti.

Azerbeycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva da yaptığı konuşmada "Bir konferansta Selçuk Başkanımızdan park talebinde bulunmuştuk. Bu kadar kısa sürede parkı yapıp hizmete açtıkları için teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan kardeştir. Allah Türkiye'yi Azerbaycan'ı korusun" diye konuştu. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler "Pursaklar her zaman böyle güzel hizmetlere layıktır. Değerli Başkanımız zaten bu çalışmaları yapıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman Azerbaycan'ın yanında. Türkiye ve Türk milleti her zaman Azerbaycan'ın, Kerkük'ün yanında olacaktır" ifadelerini kullandı. Feride Bekçioğlu Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları ile başlayan park açılışı kurdele kesimi ve protokol üyelerini parkı gezmesi ile son buldu.

Karabağ Parkı’nın açılışına yoğun ilgi

Karabağ Parkı’nın açılışına yoğun ilgi

Karabağ Parkı’nın açılışına yoğun ilgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim