• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Karabağ Gerilimi! Rusya Araya Girdi, Ateşkes Kararı Moskova'da Alındı

Karabağ Gerilimi! Rusya Araya Girdi, Ateşkes Kararı Moskova'da Alındı
Karabağ'da Azeri ve Ermeni güçler arasında yaşanan son 22 yılın en şiddetli çatışmalarına son veren ateşkes anlaşmasının Moskova'da sağlandığı ortaya çıktı.

Hem Azerbaycan hem de Ermenistan'ın üzerinde hak iddia ettiği Karabağ bölgesinde Azeri ve Ermeni güçler arasında üç gündür yaşanan yoğun çatışmalara son veren ateşkes anlaşmasının Rusya'nın başkenti Moskova'da sağlandığı ortaya çıktı. Ermenistan'ın sivil yerleşimlere ateş açmasıyla başlayan, Azerbaycan karşılık vermesiyle bölgede 1994'ten bu yana en şiddetli çatışmalar yaşandı.

"ATEŞKES KARARI RUSYA'DA ALINDI"

Rus basınında açıklamalarına yer verilen Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, "Her iki ülkenin (Ermenistan ve Azerbaycan) genelkurmay başkanları 5 Nisan'da Moskova'da bir araya gelip bir ateşkes anlaşmasına vardı" dedi.

MEDVEDEV, ERİVAN VE BAKÜ'YE GİDECEK

Rusya Başbakanı Basın Danışmanı Natalya Timakova, Medvedev'in, Karabağ gerilimi yaşanmadan önce açıklanan Erivan'a resmi ziyaretinin 7 Nisan'da gerçekleşeceğini açıkladı.

Timakova Başbakan Medvedev'in Erivan'dan sonra 8 Nisan'da ise Azerbaycan'a gideceğini belirtti.

Medvedev'in Erivan'a ziyaretinin tarihi 24 Mart'ta Karabağ gerilimi yaşanmadan önce açıklanmıştı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 50'Yİ GEÇTİ

Karabağ'da cumartesi gününden beri süren yoğun çatışmalarda her iki taraftan hayatını kaybedenlerin sayısının 50'yi aştığı belirtiliyor. Ölenler arasında sivillerin de bulunduğu gelen haberler arasında.

KARABAĞ GERİLİMİ

Karabağ, Ermenistan ve Azerbaycan arasında onyıllardır tartışma konusu. Karabağ'ın 1991'de bağımsızlığını ilan etmesi ardından bölgede yaklaşık 30 bin kişinin ölmesine neden olan üç yıllık bir savaş yaşanmıştı. Rusya'nın arabuluculuğunda Ermenistan ve Azerbaycan arasında 1994'te ateşkes anlaşmasına varıldı ancak bölgede gerilim dönem dönem yeniden tırmanıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim