• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu
Kömürlü Termik Santrallere karşı duruş sergilemek üzere bir araya gelen ve sayıları 60'ı aşan Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif'in organize ettiği...

Kömürlü Termik Santrallere karşı duruş sergilemek üzere bir araya gelen ve sayıları 60'ı aşan Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif'in organize ettiği , Kömürlü Termik Santrallere karşı yerel mücadeleyi anlatan uzun-metraj belgesel film Kara Atlas Aliağa'da gösterime sunuldu.

Yönetmeni Umut Vedat ve özgün müzik bestecisi Emre Can Öziş'in de katılımıyla İzmir'in Aliağa İlçesi Petrol-İş Sendikası Konferans Salonunda gösterime sunulan Kara Atlas Filmi izleyenlerden beğeni topladı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 7-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 35. Film Festivali'nde Ulusal Belgesel dalında yarışan Kara Atlas filmin gösterimine; Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Ulviye Öztürk, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay , Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Erol Ertürk TÜM Emekli-Sen Aliağa Şubesi Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, Aliağa Çevre platformu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kara Atlas filminin Aliağa'da gösterime sunulmasının kendileri için manevi bir önemi olduğunu belirten filmin yönetmeni Umut Vedat şunları söyledi:

"Filmin çekim aşaması yaklaşık iki yıl sürdü. Çeşitli mücadele alanların içinde yer almak üzere çekildi. Filmin kurgu aşamasında da o hissettiğim duyguları, mücadele alanındaki sevinci, üzüntüyü ve kazanımı tüm bunların hepsini yaşayarak filme aktarmaya, kurguda da onu aktarmaya çalıştım. Umarım ki kazanan mücadelelerin sayısı artacak, bunların daha fazla belgelenip, yeni yeni belgeseller olacağını düşüyorum. Aliağa için önemi ise, 90'larda Aliağa'da yapılan insan zinciri var. O görüntüleri bende de var. Filmi yapmaya başladığım da onları izlediğimde , o zamana kadar yapılmış ilk bu derece büyük kolektif bir eylem ve çevre mücadelesinin dışında o kadar farklı ideolojilerin bir çatı etrafında birleştiği ilk eylem Türkiye'de. Bu nedenle Aliağa'nın yeri apayrı Türkiye'de onun gibi benzerleri oldu ama, Aliağa bu anlamda başlangıç, bir sıfır noktasını ifade ediyor. Bu yüzden de Aliağa'da gösterim olması bizim için ayrıca manevi bir önemi vardır."

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu

Kara Atlas Filmi Aliağa’da Gösterime Sunuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim