• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kar Yağışının Ardından Hamsi Normale Döndü

Kar Yağışının Ardından Hamsi Normale Döndü
Trabzon Balık Hali'nde genellikle kıyı balıkçılarının getirdiği mezgit, istavrit gibi balıklar yer alırken, 1 hafta öncesine kadar kasası 150 TL'den...

Trabzon Balık Hali'nde genellikle kıyı balıkçılarının getirdiği mezgit, istavrit gibi balıklar yer alırken, 1 hafta öncesine kadar kasası 150 TL'den satılan hamsi, bugünlerde 70 TL'ye kadar geriledi.

Türkiye'nin en önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balıkçılık'ın sahibi Recep Denizer, 3 gündür kar yüzünden denize açılamayan balıkçıların bugün itibariyle avlanmaya başladıklarını belirterek, balık halinde özellikle kıyı balıkçılarının getirdiği bol miktarda mezgit ve istavritin yer aldığını söyledi.

Gürcistan'dan gelen hamsinin önceki yıllara oranla azaldığına dikkat çeken Denizer, "Balıkçılar üç gündür kar nedeniyle denize açılamadı. Şu anda Gürcistan'dan gelen hamsi var. Daha önceki yıllara oranla Gürcistan'daki hamsi bol değil. Bu yıl tahmin ettiğimizin üçte biri civarında hamsi var Gürcistan'da. Bugün itibariyle Gürcistan'dan güzel hamsiler geldi. Buranın yerli balıkçısı da denize çıktı. Mezgit de bol, istavrit de bol. Kar kalktıktan sonra iyi olacağını düşünüyoruz. Kar yağdığı için fiyatlar yükseldi ancak bugün itibariyle iyi düzelmeye başladı. Birkaç gün içinde de fiyatlar tamamiyle normale döner diye düşünüyoruz" dedi.

Kar nedeniyle hamsinin kasasının 150 TL kadar çıktığını hatırlatan Denizer, "Daha önce hamsinin kasası 140-150 TL olurken, bugün 80-90 TL kadar geriledi. İnşallah yarın daha bol olacağını düşünüyoruz daha uygun olur. Vatandaş bol miktarda hamsi yer. Bizim karasularımızdan olan hamsi çok az. Az olunca dolayısıyla daha pahalı oluyor. Ancak Gürcistan'dan gelen bol olunca bugün kasası 70-80 TL kadar düştü" ifadelerini kullandı.

"SON 10 YILA ORANLA BU SEZON RANDIMANLI DEĞİL"

Balıkçıların bir buçuk aylık bir sürede avlandıklarını dile getiren Denizer, "Kendi karasularımızda avlandığımız süre çok kısa. Bir buçuk aylık süre içinde avlandık ve sıkıntı çektik. Hamsileri şokladık. Şu anda Türkiye'nin çoğu illerine Doğu'ya donmuş hamsi gönderiyoruz. Süre çok kısa olduğu için istenilen derecede randımanlı avlanamadık diye düşünüyoruz. Hamsi göç hayvanı. Gürcistan'a gidiyor. Orada peşine gittik orada avladık. Daha evvelki yıllara oranla bu yıl Gürcistan'dan tahmin etiğimiz kadar bol miktarda av olmadı. Daha önceki yıllara oranla bol miktarda değil zaman zaman çok bol oluyor zaman zaman 3-5 gün hiç olmuyor. Hiç böyle olmazdı Gürcistan'da. Artık hamsi huy değiştirdi diyoruz. Son 10 yıla göre bu sezon çok randımanlı değil" dedi.

Öte yandan Trabzon Balık Hali'nde bugünlerde önceki günlere oranla fazla hareketlilik olmadığı gözlenirken, kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Kar Yağışının Ardından Hamsi Normale Döndü

Kar Yağışının Ardından Hamsi Normale Döndü

Kar Yağışının Ardından Hamsi Normale Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim