• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kar yağışı hayatı felç etti

Kar yağışı hayatı felç etti
Yurt genelinde kar yağışı hayatı felç etti.

Köy yolları kapandı, vatandaşlar mahsur kaldı. Kaygan yolda araçlar zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar ise karın keyfini doyasıya çıkardı.

ANKARA

Başkent'te iki gündür aralıksız yağan kar yağışının ardından vatandaşlar, çektikleri cefanın sefasını da sürmeyi bildi. Kar yağışının durmasının ardından sokaklara akın eden Ankaralılar, ellerine aldıkları leğen, poşet ve kızaklarla buz tutan yollarda kayarak doyasıya eğlendi. Çocukların eğlencelerine aileleri de ortak oldu.

Başkentlilerin büyük sıkıntı yaşadığı kar yağışı sırasında çekilen sıkıntılar, kar yağışının durmasının ardından yerini eğlenceye bıraktı. Akşam saatlerinde sokaklara akın eden çocuklar, ellerine aldıkları leğen, poşet ve kızaklarla buz tutan yollarda yokuş aşağı kayarak doyasıya eğlendi. Okulların tatil olmasını fırsat bilen öğrenciler de tatilin keyfini çıkardı. Kar tatilinin bitmesini hiç istemediklerini söyleyen öğrencilerin eğlenceleri sırasında küçük kazalar da yaşandı.

Başkentte kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken diğer yandan da Eymir Gölü ve çevresinde nefes kesen manzaraların yaşanmasına neden oldu.

Ankara'nın yanı başındaki Eymir Gölü’nde kartpostallık kış manzaraları ortaya çıktı. Başkent’in en önemli doğal alanı konumunda olan Eymir Gölü çevresinde bulunan ağaçlar karla süslenirken, göl çevresi de insanı kendisine hayran bırakan manzaralara sahne oldu. Göl çevresindeki sazlıklarda bulunan ördekler yüzerken, gökyüzünde uçan kuşlar ise manzaraya eşlik etti.

BURSA
Kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metre 60 santimetreye ulaştı. Tipi ve fırtına sebebiyle yeni teleferik Oteller Bölgesi'ne gidemedi.

Uludağ'da üç gündür etkili olan kar yağışı otelcileri sevindirdi. Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Hava sıcaklığı gündüz eksi 13, gece ise eksi 15 olarak ölçüldü. Bugün ve yarın Uludağ'da kar yağışı beklenirken, yeni teleferik ise seferlerini yapamadı. Yoğun kar yağışından dolayı 332 köy yolu ulaşıma kapandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında dünden bu yana 32 ekip 100 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda dün akşama kadar 153 köy yolu ulaşıma açıldı. Gece kar yağışının devam etmesi neticesinde sabah saat 09.00 itibariyle 332 köy yolunun kapalı olduğu tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarının açılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bütün yurdu etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne yaz aylarında getirilen iki Sibirya kaplanı ile ayılar ve kurtlar karın keyfini çıkarıyor. Sıcak iklim hayvanlarının büyük bir bölümü ısıtma sistemi olan kapalı barınaklarında günlerini geçirirken, amur kaplanları ve ayılar barınağın karla kaplı açık bölümünde dolaşıyor. Bursa'nın İnegöl ilcesinde ise bir kebapçı kardan döner yaptı. 

Gençlik Merkezi’nde faaliyet gösteren Dörtler Kebap’ın ustası Ömer Öztürk, kardan farklı figürler yapmak istediğini söyleyerek, “İnegöl’de kara hasret kaldık. Uzun zamandır kar yağmıyordu. Son zamanlar yağan kar, bazı insanları mutlu ederken, bazılarını da üzdü. Bu yoğun kar yağışı sonrası kardan koltuk yapan esnaf bize ilham verdi. Biz de sabah döner yapmak istedik. Topladığımız kar yığınına döner şeklini verdik. Müşterilerimiz döner yerine kar görünce çok şaşırdı. Hatta kardan döneri kesip servis yaptık” dedi.

ZONGULDAK
Zonguldak’ta aniden bastıran şiddetli kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Kayganlaşan yolda rampayı çıkamayan sürücüler zor anlar yaşadı.

Zonguldak’ta akşam saatlerinde bastıran şiddetli kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kilimli ilçesine bağlı Üç Yol Ağzı mevkiinde kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Ulaşım kısa bir süreliğine durdu.

Bölgeye kar küreme araçları ve tuz araçları sevk edildi. Zonguldak-Gelik hattında çalışan halk otobüsleri de kapanan yolda yolcuları ile birlikte bir süre bekledi.

BOLU
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahı Bolu Dağı’nda trafiği olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı D-100 Karayolunda zincirsiz araç geçişlerine izin verilmiyor.

İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı trafiği olumsuz etkiliyor. Abant kavşağından Düzce istikametine zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Polis ve Karayolları ekipleri yolun trafiğe kapanmaması için yoğun çaba harcıyorlar.

KAYSERİ
Kayseri’de gün boyu etkisini sürdüren kar yağışının ardından yüzlerce vatandaş toplanarak kartopu savaşı yaptı.

Kayseri’de vatandaşlar, gün boyu etkili olan karın keyfini doyasıya çıkardı. Kimilerine zorluklar yaşatan kar, kimilerinin eğlence kaynağı oldu. Kentte uzun süre beklenen karın yağmasıyla sosyal medya üzerinden iletişime geçip Talas ilçesi Anayurt caddesi üzerinde bulunan bir parkta toplanan yaklaşık bin vatandaş kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.
Büyük, küçük herkes birbirlerine kartopu atarken, kimileri de kardan adam yapmayı tercih etti.

KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta, dondurucu soğuk ve tipi yüzünden donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 2 kişi Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri tarafından kurtarıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta etkisini iyice artıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen zincirsiz yola çıkan çok sayıda araç Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde ilerlemekte güçlük çekti.
İl merkezinde kar yağışını fırsat bilen ve seyir amaçlı gezmeye çıkan vatandaşlar ise, karın daha etkili olduğu yüksek tepelere çıkmak istemesi olumsuzlukları beraberinde getirdi.

KONYA
Konya’nın Seydişehir ilçesinde dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ilçede hayatı felç etti.

İlçe merkezinde yarım metreye yaklaşan yüksek kesimlerde ise 75 santimetreyi geçen yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede hayat felç oldu. Dün ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi ve buzlanmanın da artması üzerine ilçede okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime bir gün daha ara verildi.

Öte yandan, Konya Seydişehir ve Seydişehir -Antalya karayollarında karayolları ekipleri yolu trafiğe açık tutabilmek için sürekli kürüme ve tuzlama çalışması yapmaya devam ediyor. Kaymakam Tuncay Sonel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık ile birlikte yol güzergahında sürekli kontroller yaparak yolda kalan araçlarda bulunan vatandaşların yol açılıncaya kadar misafir edilmesi sağlanıyor.

HAKKARİ
Hakkari’de belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve fırtına nedeniyle 112 köy ile 309 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde yerini fırtınaya bıraktı. Hakkari Valiliği, il merkezi olmak üzere Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyururken, sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar ise fırtına yüzünden zor anlar yaşadı. Birçok vatandaşın evlerinde kalmayı tercih etmesi ile birlikte çarşı merkezi büyük bir sessizliğe bürünürken, bazı vatandaşlar ise kar yağışından ziyade şiddetli fırtınanın etkili olduğunu belirterek, Hakkari’nin yılın en soğuk günlerinden birini geçirdiğini söylediler. 

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim