• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Kar, Sınavına Engel Olamadı

Kar, Sınavına Engel Olamadı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bedensel engelli Emre Karabudak'ı kar engeline takılmadan sınavına yetiştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bedensel engelli Emre Karabudak'ı kar engeline takılmadan sınavına yetiştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların üniversiteye yerleştirme, Açıköğretim gibi sınavlara girerken yaşadıkları ulaşım sorunlarına merhem oluyor. Engelli vatandaşlar asansörlü nakil aracı ile evinden alınarak sınav yerlerine ulaştırılıyor. Kocaeli'yi etkisi altına alan kar yağışında Açıköğretim sınavına girecek Emre Karabudak da güvenli bir şekilde gideceği yere ulaştırıldı. Karabudak, sınav yerinden alınıp tekrar evlerine kadar götürüldü

Engellilerin hayatını kolaylaştıran hizmetler ile her zaman vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi onların ulaşım sorunlarını da ihmal etmiyor. Bu kapsamda eğitim ve kariyer amaçlı sınavlarda engelli vatandaşların sınav yerlerine sorunsuzca ulaşabilmesi için asansörlü nakil aracı ile hizmet veriliyor. Tekerlekli sandalyenin kolaylıkla girebildiği araç ile engelli vatandaşlar sınavlara zamanında ulaşıyor.

Açıköğretim öğrencisi 22 yaşındaki bedensel engelli Emre Karabudak da hafta sonu yoğun kar nedeni ile sınav yerine gidebilmek için Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Karabudak'ın talebi üzerine Körfez'deki evinden aldı. Karabudak, Umuttepe Yerleşkesi'ndeki sınav yerine götüren ekipler, sınav bitince tekrar evine güvenli bir şekilde ulaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu hizmetin kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Emre Karabudak, "Engelimden dolayı ulaşım benim için çok zahmetli. Tek başıma bir yerden bir yere gitmem zor. Bankacılık ve Sigortacılık açık öğretim öğrencisiyim. Kar yağışı ile birlikte açıköğretim sınavıma geç kalırım korkusu vardı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Allah razı olsun. Kapımdan alıp sınav yerine zahmetsizce taşıdılar. Bu hizmet ile gönül rahatlığı ile sınava girdim" şeklinde konuştu.

Kar, Sınavına Engel Olamadı

Kar, Sınavına Engel Olamadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim