• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı
Şanlıurfa'da iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı ulaşımı felç etti.

Şanlıurfa'da iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı ulaşımı felç etti. Yolda mahsur kalan 24 hasta Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucu hastanelere ulaştırıldı. Şehir içi ulaşımda aksamalar olurken, merkezi 3 ilçede okullar bir günlük tatil edildi, engelli ve hamile kamu çalışanlarına bir günlük idari izin verildi.

Kar yağışı Şanlıurfa'da hayatı olumsuz etkiledi. Hava yolu ve kara yolu ulaşımında birçok alanda aksaklıklar meydana geldi. Şehrin farklı yerlerinde yolda mahsur kalan 24 hasta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucu sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi, Siverek Karacadağ bölgesi ve kırsal mahallede 9, Viranşehir kırsal mahallerde 9, Bozova'da 4, Halfeti'de 2 hastanın, Şanlıurfa il merkezinde bulunan sağlık kuruluşlarına ulaşımını sağlarken, mahsur kalan bir çok vatandaşı da ikamet ettikleri yerlere ulaştırdı.

Siverek Karacadağ bölgesindeki Altaylı köyünde doğum nedeniyle 112 Acil Servisi arayan Aloğlu ailesinin ikamet ettiği mahalleye, yolların kar ile kapalı olması sebebiyle sağlık ekipleri ulaşamayınca, Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece geç saatler olmasına rağmen yol açma çalışması gerçekleştirdi. Çalışma sonucu 10 kilometrelik yolu kardan temizleyerek sağlık görevlilerinin Aloğlu ailesinin evine ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, anne adayına 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından güvenli şekilde hastaneye götürülmesini sağladı.

CAN BEBEK DONMAKTAN KURTARILDI

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Viranşehir'den 40 kilometre uzaktaki Dereli Mahallesi'nde donma tehlikesi geçiren 1 aylık Can bebek için de yolları kardan temizledi. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde yaşayan evsizleri toplayıp otellerde ücretsiz konaklama imkanı sağladı.

500 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu kriz masası, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşların taleplerini yerine getirmek için hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Şanlıurfa genelinde 95 iş makinesi ve 300 personelle il merkezi ve bütün ilçelerde çalışan Büyükşehir Belediyesi, 500 kırsal mahalle yolunu temizledi.

750 TON TUZ KULLANILDI

Kar yağışından ötürü Şanlıurfa il merkezindeki yolları, sabaha kadar sürdürdüğü çalışmalarla açan Büyükşehir ekiplerinin, buzlanmalara karşı şu ana kadar 750 ton tuzlama yaptığı bildirildi. Karaköprü Belediyesi de 2 vardiya şeklinde 60 kişilik ekip, 2 greyder, 3 kepçe ve 6 traktörle ilçe genelindeki tüm yollarda çalışma yaptı. Kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vatandaşların ve sürücülerin mağdur olmamaları için kar yağışına anında müdahale ettiklerini söyledi.

BALIKLIGÖL'DE GÜZEL GÖRÜNTÜLER

Bu arada, kar yağışının nadir görüldüğü Şanlıurfa'da kar özlemi de giderildi. Şanlıurfalılar sabah saatlerinde Balklıgöl platosuna giderek burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Kar, Şanlıurfa’da ulaşımı felç etti hastalar yolda kaldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim