• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular
Kayak merkezinde kar kalınlığının istenilen seviyede olmaması üzerine sporcular stadyumda kürekle topladığı karla pist yapıp antrenman yapıyor.

Kayak merkezinde kar kalınlığının istenilen seviyede olmaması üzerine sporcular stadyumda kürekle topladığı karla pist yapıp antrenman yapıyor.

Türkiye ve uluslararası müsabakalara hazırlanan kayakçılar, antrenman yapmakta zorlanıyor. Güzeldağ Kayak Merkezinde istenilen seviyede kar olmaması nedeniyle sporcular, şehir stadyumunda küreklerle kendilerine pist oluşturdu. Oluşturulan pistte günde bir defa antrenman yapmak zorunda kalan sporcular, müsabakalara hazırlanmada yetersiz kalıyor. Şehir stadyumu çimlerinin üzerini karla kapatarak pist yaptıklarını ve kayaklarının zarar görmemesi için çaba sarf ettiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Ömer Yusufoğlu, pistte meydana gelen bozulmaları kürekle doldurarak idare etmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye şampiyonası ve milli takım adına yarışmalara katılan sporcuların antrenman için çalıştıklarını ifade eden Yusufoğlu, "Yaklaşık 15 yıldır kayak sporuyla uğraşıyorum. Şu an spor yapmayı bıraktım ve Kayak Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde antrenör olarak görev yapıyorum. İlimizde kar yağışı bu yıl pek olmadı. Bizde stadyumun zemini çim olduğu için kayaklarımızın altı hassas olduğu için ufak bir sürtünmede zarar göreceği için burada antrenman yapıyoruz. Yer yer zeminde açılma oluyor bunu da kürekle kapatmaya çalışıyoruz. Ülkemizde ve ilimizde spora teşvik ya da bir spor kültürü falan yok, bu konuda yetkililerin ve devletin siyasi birimlerinin de el atmasını istiyoruz. Biz çalışmaya hazırız."

Haftanın 5 günü ve 2'şer saat antrenman yaptıklarını kaydeden Yusufoğlu, şunları söyledi: "Kar, ilimizde yok, kayak merkezinde de yok. Mecburen tek antrenmanla iki saat çalışıyoruz. Haftanın beş günü içerisinde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Milli düzeyde olan 2 erkek ve 1 bayan sporcumuz şu an Almanya'da Biatlon kupasında yer alıyor. Finlandiya'dan yeni ayağının tozuyla gelen sporcularımız var. Yine Uluslararası FIS yarışmalarında 10 ülkenin katıldığı 12 günlük bir FIS kampından gelen sporcu var. Haftada iki antrenman olması gerekirken sadece tek antrenman yapıyoruz. Bunun nedeni kar olmayışı."

İsviçre, Avusturya ve Slovenya'da yapılacak olan yarışmalara Türkiye'yi temsilen katılacak olan Milli Takım Sporcusu Cihan Talay ise, "6 yıldır bu sporu yapıyorum. Finlandiya'da FIS yarışlarına katıldım. En iyi sporcuların aralarına katıldım. İyi bir FIS puanı almak için bizi sürekli yarışmalara götürüyorlar. Önümüzdeki günler içerisinde İsviçre, Avusturya ve Slovenya'ya FIS yarışlarına katılmaya gideceğiz. Kayak tesisinde kar olmadığından dolayı stadyumda kayıyoruz. Burada kaymamız çok verimli olmuyor, ama mecburuz."

Şimdiden olimpiyatlara hazırlanan Milli Takım Sporcusu Güllü Akalın ise, "Dört yıldır bu sporu yapıyorum. Üçüncü yılıma girdim milli takımda. Türkiye'de hep ilk üçteydim. Uluslararasında da Balkan ikincisi ve üçüncüsü oldum. Diğer yarışlarda da hep altı, yedi yani hep bu aralardaydım. Daha iyi şartlar olsa daha iyi başarılar getirebilme ihtimalim var. Olimpiyata hazırlanıyorum bu zeminde. Kayak merkezinde kar yok, bizde burada çalışıyoruz. Kar olmadığı için biz bu stadyumda çalışıyoruz. Yeterli çalışamıyoruz. Mesela interval yaptığımız zaman yer yok. Onun için bazen yarışlarda kötü yarışabiliyoruz. Bu zemin bizi çok zorluyor, çok kötü. Kar yetersiz" şeklinde konuştu.

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kar Olmayınca Stadyumda Pist Oluşturdular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim