• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza
İzmir'de "Kış lastiği uygulaması'nda bu yıl araçlara kış lastiği takılması zorunlu hale getirilmezken, İzmir sınırları dışına çıkan ticari araçlar...

İzmir'de "Kış lastiği uygulaması'nda bu yıl araçlara kış lastiği takılması zorunlu hale getirilmezken, İzmir sınırları dışına çıkan ticari araçlar kış lastiği takmazsa ceza kesilecek. "Kış lastiği uygulaması'nı yapan İzmir polisi, İzmir'in çıkışlarında sürücülere broşür dağıtıp bilgilendirme yaptı.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu'nun da katılımıyla trafik polisleri, İzmir- Manisa Karayolu'nun Bornova çıkışı 57. Topçu Tugayı Kavşağı'nda "Kış lastiği uygulaması" denetlemesi yapıtı. Trafik polisleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçların şoförlerine bilgilendirme formu dağıtırken kış aylarındaki yoldaki tehlikeleri hatırlattı. İzmir sınırları içerisinde bu yıl kış lastiği takma zorunluluğu yokken, trafik polisleri şehir dışına çıkan araçların kış lastiği takıp takmadığını kontrol ederken lastiklerin uygun olup olmadığına baktı.

1 Aralık 1 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan kış lastiği uygulamasında, polis ekiplerinin İzmir merkezden ve ilçelerinden şehir dışına çıkacak olan araçların kış lastiği kontrollerinin yaptığını belirten Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, "Kış lastiğinin İzmir'deki uygulaması ise 2 ayrı bölümde oluşmakta. Hem araçlar hem de yerleşim yerleri bakımından. Araçlar bakımından; özel ya da husisi dediğimiz tüm araçlar kış lastiği uygulamasından muaf. Hem ülke genelinde hem de İzmir genelinde muaf. Yük ve yolcu taşımasında kullanılan; TIR, çekici, kamyon, kamyonet, tanker gibi araçlar İzmir genelinde kalan alanda kış lastiği kullanmaya bilirler ancak bu araçlar mutlaka kent merkezinden yada ilçe merkezlerinden şehirler arası yolculuğa çıkarlar ise mutlaka kış lastiği takmak zorundadırlar. Kış lastiği takmayan yük ve yolcu taşımada kullanılan araçlara 571 lira idari para cezası yılbaşından sonra 602 lira ceza kesilecek. Ayrıca denetimlerde kış lastiği haricinde; çekme halatı, takoz, zincir, reflektör ya da engel işaretlerinin bulunmasını kontrol ediyoruz" dedi.

UYGULAMA ŞEHİR DIŞI ÇIKIŞ NOKTALARINDA

Kış lastiği uygulamasının güvenli sürüş ve güvenli seyahat açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kutay, "Kış lastiği kullandığımız araçlarda duruş mesafemiz kısaldığı gibi güvenli duruş olanağımız da artmakta. Bu nedenle ticari araç sürücülerine mutlaka kış lastiği takmalarını tavsiye ediyoruz. Uygulamalar 1 Aralık itibari ile başlatmıştık. Periyodik aralıklarla bu uygulamaları şehirlerarası karayollarımızda, Çanakkale, Manisa, Aydın, Uşak yollarında sürekli devam ettireceğiz. Uygulamalarda ticari araçlar denetlenecek. İzmir'in hem şehirlerarası karayollarında hem de merkezinde bulunan karayollarını sürücülerin risk taşımadan kullanmaları için broşür hazırladık. Kış lastiği ve kış ayında sürücülerin neler yapması gerektiği konusunda tavsiyeler bulunduğu gibi İzmir'deki risk taşıyan, örneğin kar yağışı durumunda etkilenme, sisi durumunda etkilenen ya da halen devam eden önemli çalışmaların bulunduğu alanları gösteriyor. Sürücülerin dağıtacağımız bu bölgelerde daha yavaş ve dikkatli bir şekilde davranmalarını uyarıyoruz" dedi.

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kar Lastiği Takmadan İzmir Dışına Çıkan Sürücüye Ceza

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim