• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Kar Küreme Aracının Giremediği Köye UMKE Girdi

Kar Küreme Aracının Giremediği Köye UMKE Girdi
Zonguldak'ta aniden rahatsızlanan yaşlı hasta için UMKE'den yardım isteyen köy halkı, kar küreme aracının bile giremediği köye sağlık ekipleri ulaşınca...

Zonguldak'ta aniden rahatsızlanan yaşlı hasta için UMKE'den yardım isteyen köy halkı, kar küreme aracının bile giremediği köye sağlık ekipleri ulaşınca rahat nefes aldı.

Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Üçköy'de ikamet eden 71 yaşındaki Mehmet Korkmaz evinde aniden rahatsızlandı. Bir süre nefes darlığı çeken yaşlı adama önce ailesi ilk müdahaleyi yaptı. Tansiyonu düşen ve nefes darlığı çeken hasta için 112'yi arayan aile çaresiz bir şekilde sağlık ekiplerini bekledi. Aile, sağlık ekiplerini beklerken köy muhtarı ile de görüşerek köyün yolunun açılmasını istedi. İş makinesi köyün belirli bir noktasına kadar gelip kar küreme çalışması yaparken ihbarı alan UMKE ekibi ise köye hareket etti.

KAR YOLU KAPATINCA VİNÇLE KENDİLERİNİ ÇEKTİLER

Yoğun yağan karın yolu kapattığı köyde UMKE ekibi önce vincin halatını belirlediği noktaya bağlayarak sağlamlaştırdı. Aracın donanımında bulunan vinç yardımıyla kendilerini çeken ekip, yoluna devam etti. İki kilometrelik köy yolunu tamamen kapatan karda ilerleyen ekip ardından hastanın evine ulaştı. İş makinesinin bile yolun yarısına kadar gelebildiğini söyleyen hasta yakınları sağlık ekibini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

KÖY HALKI SEFERBER OLDU

Evde ilk müdahaleyi yapan ekip ardından hastayı araca bindirdi. Yola çıkan ekibi gören köy halkı ellerindeki küreklerle iş makinesinin giremediği yolu temizleyemeye başladı. Kar küreyen köy halkı, UMKE aracının ilerlemesine de yardımcı oldu. Köy halkının seferber olduğu hasta kurtarma operasyonunda dozerin açtığı yoldan devam eden ekip ardından hastayı Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Kar Küreme Aracının Giremediği Köye UMKE Girdi

Kar Küreme Aracının Giremediği Köye UMKE Girdi

Kar Küreme Aracının Giremediği Köye UMKE Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim