• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Kar Elektrikleri Kesti

Kar Elektrikleri Kesti
Ordu'da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı sonucu il genelinde bulunan 4 bin trafodan bin 400'ünde arazı meydana geldi.

Ordu'da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı sonucu il genelinde bulunan 4 bin trafodan bin 400'ünde arazı meydana geldi. Arızalar sonucu bazı ilçelere elektrik verilemezken, bir çok enerji nakil hattı direği devrildi. Ordu il genelinde halen 16 mahalleye elektrik verilemiyor.

Yaşanan elektrik kesintileri hakkında açıklama yapan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar Kışla, kesintilerin daha çok ormanlık alanlarda kırılan ağaçların hatları koparması sonucu oluştuğunu belirtti. Son yılların en ağır kar yağışına şahit olduklarını belirten Kışla, "Son yılların en ağır kış şartlarından birini yaşadık, enerji kesintileri ister istemez oldu. Devrilen ağaçlar nedeniyle yenilediğimiz şebekelerde dahi kopmalar oldu. Kar yağışı sırasında Ordu genelinde bulunan 4 bin 300 trafodan yaklaşık bin 400'ünde kesinti meydana geldi. Kar yağışının başladığı ilk günde bu bin 400 trafonun tamamında elektrik kesintileri yaşandı. Çamaş, Çatalpınar, Korgan ve Kumru ilçelerimizde uzun süreli kesintiler oldu. Arızanın yaşandığı bölgelere ulaşılması, devrilmiş ağaçların kesilmesi, yıkılmış direkleri tekrar ayağa kaldırmak yoğun kar yağışında oldukça zaman aldı" dedi.

YAKLAŞIK 720 BİN NÜFUSTAN 25 BİNİ ETKİLENDİ

Kar yağdığı anda normalde 180 olan ekip sayısını 287'ye çıkardığı kaydeden Kışla, "İl nüfusunu 720 bin olarak sayarsak yaklaşık 25 bini bu elektrik kesintilerinden etkilendi. Yer yer insan boyunu aşan karla mücadele ettik. Vatandaşlarımızdan bu kesintiler sırasında çok sert eleştiriler aldık ama bu doğal afetten çok hızlı bir şekilde çıkmayı bildik. Arkadaşlarımız tüm zor koşullara rağmen canla başla çalıştılar. Aslında ana sıkıntımız 1970'li yıllardan kalma şebekenin sarp arazilerden geçmesidir. Biz bu şebekeleri yatırım programımız çerçevesinde yenilemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kar Elektrikleri Kesti

Kar Elektrikleri Kesti

Kar Elektrikleri Kesti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim