• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor
Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla başlayacağı...

Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla başlayacağı belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin uzun uğraşlar ve yoğun emekle gündeme aldığı ve son olarak haziran ayında yeni gümrük binasının inşaatı çalışmalarının başlayacağı müjdesi ile sevinen Vanlılar, bakanlığın aldığı son kararla çok büyük bir rahatlığa kavuşacak. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyon ve yenileme çalışmaları hakkında daha önce kamuoyunu bilgilendirmiş, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, projenin detaylarını paylaşmıştı. Çiftçi, haziran ayında başlayacak modernizasyon çalışmaları sırasında gümrük kapısında sorunlar yaşanmaması ve sağlıklı hizmet verilmesi için yeni önlemler ve gerekli teknik altyapı için hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Yaklaşık 15 ay sürecek olan modernizasyon çalışmaları sonuçlanıncaya kadar mevcut yapının daha sağlıklı hizmet verilebilmesi amacıyla bir takım düzenlemeler yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ekipleri Kapıköy'de gerekli çalışmaları yaptı. Mevcut durumun yetersizliğinden kaynaklı sorunların modernizasyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar giderilmesine yönelik çalışmaları önümüzdeki hafta içinde başlatıyoruz. Bu çalışmalar için gerekli finansal kaynağımız hazır ve Valilik YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi) hesabına aktarıldı" ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Kapıköy Gümrük Kapısı'nda inşaat süresince yolcu, araç giriş ve çıkışlarının ayrı noktalarda yapılacağını, gerekli teknik ve fiziki koşulların en kısa sürede sağlanacağını belirterek "Kapıköy Gümrük Kapısı'nın Van halkına verdikleri sözün gereği olarak en kısa sürede modern bir sınır kapısı olacağını, ilimize ve ülkemize yakışır koşullara sahip olacak" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından modernize edilecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın sadece Van için değil bölge ve ülkemiz içinde önemli gümrük kapılarından biri olduğunu ifade ederek, "Özellikle son zamanlarda dünyanın İran ile yapmış oldukları anlaşmalar ve ambargonun kaldırılması, bölgenin öneminin daha da artmasına yol açmıştır. Yıllardır dile getirdiğimiz ve büyük sıkıntılar çektiğimiz Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesi hepimizde heyecan oluşturmuştur. Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere, Gümrük Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi'nin emek ve gayretlerini yakından takip ediyoruz. İş dünyamız adına Sayın Bakan Yardımcımıza gayretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Yine emeği geçen herkese minnet borçluyuz. Modernizasyon çalışmalarının devam edeceği sürede mevcut yapının rehabilite edilerek gerek yolcuların gerekse araçların geçişlerinin ayrı noktalarda yapılması, fiziki ve teknik altyapının güçlendirilmesi, inşaat süresince oluşabilecek sorunları da ortadan kaldıracaktır. Bu konuda da gerekli hassasiyeti gösteren ve çalışmaların başlaması için gerek kaynak ayırımında gerekse teknik çalışmaların başlatılmasındaki gayret ve samimi desteklerinden dolayı Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Bey'e teşekkürlerimizi sunarız" ifadesini kullandı.

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor

Kapıköy’de Modernizasyon Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim