• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kapdan: Cumhurbaşkanı ve Başbakan teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalı

Kapdan: Cumhurbaşkanı ve Başbakan teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalı
MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalıdır." dedi.

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalıdır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi üyeleri, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Şehit babalarının da bulunduğu ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Dernek Başkanı Yüksel Teke, ülkede yaşanan terör meselesinin mevcut hükümet tarafından birinci sıraya alınması gerektiğine vurgu yaparak, "Ülke olarak terör meselesi birinci sırada yer almalıdır. Güneydoğu'da çok büyük bir mücadele var. Günlük şehitlerimiz geliyor. Fakat batıda insanlarımızda çıt yok. Adeta olayı kabullenmiş gibi, olayları seyrediyorlar. Bu da onları cesaretlendiriyor. Çözüm süreci adı altında başlatılan süreç aynı zamanda PKK terör örgütünün yapılanması, bölgeye yerleşmesi, güçlenmesi ve dışarıdan silahlanması gibi fırsatları değerlendirdiler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kafa tutuyorlar. Ben öyle yorumluyorum. Biz hep şuna sığınıyoruz; arkasında dış güçler var. Arkasında Avrupa var diyoruz. Eğer bunlar var diye geri adım atacaksak veya böyle bir avuntunun içerisine gireceksek her zaman yanılırız. Biz sonuca gidene kadar her şeyi yapacağız. Bununla ilgili bütün yetki de verildi. Şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları olarak terörün bitmesi noktasında hükümetin yanındayız ve destek veriyoruz." dedi

MHP İL BAŞKANI KAPDAN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN TERÖRE YARDIM VE YATAKLIKTAN YARGILANMALI

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalıdır." dedi. İl Başkanı Çetin Kapdan, son günlerde artan terör olaylarının toplumu derinden yaraladığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı: "Bugünlerde her gün şehit haberlerini izlemek zorunda kalıyoruz. İzleyemiyorum, vicdanım el vermiyor. Haberlerden uzaklaşmak, bu bilgilerden kaçmak istiyoruz. Bu insanların duyarsızlığından kaynaklanmıyor. Aksine aşırı duyarlı olduğumuzdan kaçıyoruz. Tabuta sarılan anneyi görmeye vicdanımız müsaade etmiyor. Ben yalan mı söyleyeyim, MHP il başkanı olarak bunları izlemek görmek istemiyorum. Bu sosyolojik bir vakadır ve bence araştırılmalıdır."

Türkiye'de Kürt sorununu çözmeye yönelik Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti tarafından başlatılan ve adına "çözüm" denilen sürecin terör örgütünü güçlendirdiğini ve cesaretlendirdiğini anlatan Kapdan, "Şimdi hükümete şunu sormak lazım, ortaya çıkarttığınız istikrarsızlık bizleri, bizim çocuklarımızı vuruyor, hala utanmadan ne konuşuyorsunuz? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı valilere talimat verdiklerini söyledi. "Biz valilere talimat verdik, dokunmayın" dedi. "Biz TSK'ya kışlaya çekilin" diye talimat verdik ifadelerini kendileri açıkladı. Tam bu süreçte teröristler geldi, kolorduya girdi, bayrağımızı indirdi. Biz bu süreci yaşadık, bugün eğer buralarda bu yığınaklar yapılıyor ve bombalar gömülüp, tüneller açılabiliyorsa bütün bu süreç bu talimatlar sayesinde olmuştur. Bana sorarsanız bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin cumhurbaşkanı terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanmalıdır. Çünkü bunu yaptıklarını kendileri ikrar ettiler." diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı temennilerde bulunulduktan sonra, Aşr-ı Şerif okunup dua edilmesi ile son buldu. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim