• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kapattıkları Külliye’yi önce açtılar, sonra geri istediler

Kapattıkları Külliye’yi önce açtılar, sonra geri istediler
Eskişehir'de Odunpazarı Kaymakamlığı, kullanma hakkı CHP'li Odunpazarı Belediyesi'nde olan ve bu konuda mahkeme kararı olmasına rağmen dün kapattığı...

Eskişehir'de Odunpazarı Kaymakamlığı, kullanma hakkı CHP'li Odunpazarı Belediyesi'nde olan ve bu konuda mahkeme kararı olmasına rağmen dün kapattığı ve bugün akşam saatlerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce açılan tarihi Kurşunlu Külliyesi ile ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Başkan Kazım Kurt'un "Diren Külliye" eyleminin 24 saatinde nikah kıyımı ile birlikte açılan Külliye'yi şimdi de valilik geri istedi. Vali Tuna'nın, Başkan Kurt'a, "Külliye'yi işgal ediyorsunuz, boşaltın" sözleri üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, Külliye'ye gelerek belediyeye "boşaltın çağrısı yaptı.

Kurşunlu Külliyesi'nin kapısına mahkeme kararına rağmen kilit vurulmasından sonra yeni bir skandal yaşandı. Kapatıldıktan 24 saat sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce açılan ve içerisinde nikah kıyılan külliye için bu kez valilik devreye girdi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt ile yaptığı telefon görüşmesinde, külliyenin boşaltılmasını istedi.

Odunpazarı Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Başkan Kurt, konu ile ilgili Vali Güngör Azim Tuna ile telefonda görüştü. Vali Tuna telefon görüşmesinde, Başkan Kurt'a, Odunpazarı Belediyesi'nin Külliye'yi işgal ettiğini söyledi. Başkan Kurt, Vali Tuna'ya Külliye'yi işgal etmediklerini, yürütmeyi durdurma kararının uygulandığını anlattı. Mahkeme kararı sonuçlanana kadar yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasını gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, Vali Tuna'ya, "Mahkeme sonuçlansın, mahkemenin verdiği karara saygımız sonsuzdur." yanıtını verdi.

Başkan Kurt'un, Vali Tuna ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, ilginç bir gelişme yaşandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden temsilciler Külliye'ye gelerek Başkan Kurt'tan Külliye'yi boşaltmalarını istedi. Vakıf görevlilerine, Vali Tuna'ya verdiği cevabın aynısını veren Başkan Kurt, Külliye'de hukuki kararın uygulanması gerektiğini istedi.

Bu arada, açılmasıyla birlikte Külliye'de kıyılan nikah sırasında, Emniyet Müdürlüğü tarafından Tarihi Odunpazarı Bölgesinde, Çevik Kuvvet ve TOMA'lar konuşlandırıldı. Başkan Kurt'un girişimleri sonucunda Tarihi Odunpazarı Bölgesinde konuşlandırılan Çevik Kuvvet ve TOMA'lar bölgeden ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim