• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi
Dünyanın ve Türkiye'nin en eski alış veriş ve turistik mekanlarından Kapalıçarşı, yeni yönetimini belirliyor.

Dünyanın ve Türkiye'nin en eski alış veriş ve turistik mekanlarından Kapalıçarşı, yeni yönetimini belirliyor. 554 yıllık geçmişi ve yılda 90 milyon dolayında ziyaretçisi olan Kapalıçarşı esnafı, iki adayın yarıştığı seçimde yeni yönetimini seçecek. Geçen hafta yapılan seçim salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bu haftaya ertelenmişti.

Seçimde, Kapalıçarşı'da mülkü olan yaklaşık 2 bin 500 dolayında esnaf oy kullanacak. Oylamada önce seçimi idare edecek geçici divan kurulu belirlendi. Çok sayıda esnafın hazır bulunduğu seçim toplantısına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer ilgililer de katıldı. Seçim toplantısı çarşı içinden geçen Kalpaklar Caddesi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seçimde Kuyumcu Ali Nezir Yargılı ve AGG Altın Grup'tan Ahmet Kökler yarışıyor.

Seçilecek yeni yönetimde başkanlarla birlikte 8 yönetici ve 3 de denetmen yer alıyor. Bu arada yönetimde, Fatih Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Valiliği temsilcisi de yer alacak.

Seçimle belirlenecek yeni yönetim, Kapalıçarşı'nın yeniden yapılacak tamir ve onarım amaçlı "avan ve uygulama" projesinde İstanbul Valiliği, Fatih Belediye Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışacak. Bu seçimde çoğunluk aranmayacak ve geçerli oyların fazlasını alan aday ekibiyle yönetime gelecek.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan başkan adaylarından AGG Altın Grup'tan Ahmet Kökler çarşının ilk defa böyle bir seçime şahitlik ettiğini belirtti. Seçimin çarşı hakkında hayırlı olması temennisinde bulunan Kökler, şunları söyledi: "Çarşının yeniden yapılanması, fizik şartlarının düzeltilmesi, iç düzenin yeniden elden geçirilmesiyle çarşı Türkiye'nin bir yüz akı olarak bir tarihi mirası olarak, dünyanın bir kültür merkezi olarak hizmetine devam edecek. Güzel şeyler olacağını umut ediyoruz. Biz de bu güzelliği içerisinde yer alabilmek için bu göreve talip olduk."

Bir diğer aday Kuyumcu Ali Nezir Yargılı ise Kapalıçarşı'nın dünyanın en güzel mekanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Yargılı, çarşının biraz ilgisiz kalmasından yakındı. Yargılı şunları söyledi: "Yıllardır maalesef biraz göz ardı edildi, bakım yapılmadı. Biraz bizlerin hatası, biraz bizleri yönetenlerin hatası, bugüne kadar geldi. Çıkan kanunla beraber inşallah Kapalıçarşı'mız çok güzel bir mekan olacak. Kendine yakışır bir mekan olacağına inanıyoruz. Şu anda iki liste var; hangisi kazanırsa kazansın Kapalıçarşı kazanacak."

Seçim toplantısında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir geçmişi 554 yıl öncesine dayanan Kapalıçarşı'nın bu seçimle artık asıl hak sahiplerine teslim edildiğini ve bu seçimin Kapalıçarşı'nın ilk genel kurul seçimi olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra Kapalıçarşı esnafı yeni yönetimi belirlemek üzere sandık başına giderek oy kullandı. Oy pusulalarını alan esnaf destekledikleri aday listesine mührü basarak zarfını sandığa attı. 3 sandıkta oyların kullandığı seçimde, sandık önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Seçim sonuçları oy verme işleminin sona ereceği akşam saat 17.00'den sonra açıklanacak.

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Kapalıçarşı’da yönetim seçimi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim