• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kapalı'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları belediye meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Çelenk törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, STK temsilcileri, okul müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin Atatürk Anıtı önüne bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile çelenk töreni sona erdi. 23 Nisan kutlamaları Kapaklı Futbol Sahası'ndaki etkinliklerle devam etti.

Futbol sahasındaki kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de katılırken, tören alanında bulunan binlerce vatandaş da kutlamalara büyük ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Gazi Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencileri Dilara Kaya ve Selçuk Eren Akkuş'un üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını anımsatan Nalbant, "Ulu önder, kurtuluşun ancak birlik ve beraberlikle mümkün olabileceğine inanıyordu. 23 Nisan 1920'de Türk milletinin iradesini temsil eden birinci Büyük Millet Meclisi açıldı. Böylece Türk halkı da egemenliğini ilan etmiş oldu" dedi.

KUTLAMALAR, 1979'DAULUSLAR ARASI NİTELİK KAZANDI

Nalbant, "23 Nisan ilk kez 1920'de "Hakimiyeti Milliye Bayramı" olarak kutlanmıştır. 5 yıl sonra da 23 Nisan'ı "Çocuk Bayramı" olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. 1935 yılından itibaren de 23 Nisan ulusal Egemenlik v e Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. UNESCO'nun 1979 yılını "Çocuk Yılı" olarak ilan etmesinin ardından 23 Nisan uluslararası bir nitelik kazanmıştır. Her yıl ortalama 40 ülkeden gelen yabancı çocuklar 23 Nisan kutlamalarına katılmaktadır. Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük önem taşımaktadır" açıklamalarında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'ın açılış konuşmasının ardından program, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle devam etti. İlk olarak Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencileri, semazen gösterisi ile katılımcıların karşısına çıktı. Semazen gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Sonrasında Karanfil Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "7 Bölge Türkiye" adlı gösteri de katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Kutlamalar, Başak Şehir Koleji Küçük Yaş Grubu öğrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kutlama programında daha sonra 23 Nisan konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Nilay Berfin Gündoğdu şiirini okudu. Program, Gazi Ortaokulu öğrencilerinin Trakya Yöresi halk oyunları gösterisi ve ardından da İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin Artvin Yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Sağlık Bakanlığı'nın "Dengeli beslen, hareketli ol, sağlıklı yaşa" sloganı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği 30 adet bisiklet, öğrencilere teslim edildi. Gösteri sırasında dev dünya haritası açılırken, yüzlerce balon gökyüzüne salındı. Final gösterisi ayakta alkışlandı. Kutlama programı, Dünya Çocukları adlı final gösterisi ile sona erdi.

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kapaklı 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim