• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kapadokya'da güvercinlerin ışık izi gösterisi

Kapadokya'da güvercinlerin ışık izi gösterisi
Bir cep telefonu markası, "Işık İzi" çekim modunu kullanıcılara anlatmak için peribacaları ile ünlü Kapadokya'da çekimler yaptı.

Bir cep telefonu markası, "Işık İzi" çekim modunu kullanıcılara anlatmak için peribacaları ile ünlü Kapadokya'da çekimler yaptı. Çekimlerde ayaklarına LED bağlanan güvercinler kullanıldı. Video, bir sosyal paylaşım sitesinde duyuruldu.

Düşük ışık için optimize edilen "Işık İzi" modu, söz konusu markanın cep telefonu deklanşörüne basıldığında, kaynak ışığın yansıma noktalarını en iyi şekilde ölçümlüyor ve hareket yönüne göre farklı görsel sonuçlar alınmasını sağlıyor. Bu mod sayesinde kullanıcılar, karanlıkta yapacakları küçük manevralarla, kişiselleştirilmiş görsellere imza atabiliyor.

Işık izi çekim modunun video çekimi 50'den fazla güvercinin kullanılmasıyla Kapadokya'da gerçekleştirildi. Videoda, Kapadokya'ya kadar izini sürdükleri bir kuşçuyu aramaya giden 3 gencin hikâyesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Çekimin gerçekleştirildiği Kapadokya Aşk Vadisi'nin eşsiz coğrafyası ve güvercinlerin ilgi çekici kullanımı ile ortaya çıkan sıra dışı filmde, ayaklarına farklı renklerde LED ışıklar takılan güvercinlerin, cep telefonu markasının uzun pozlama tekniğiyle gökyüzünde fotoğrafları çekildiğinde ortaya çıkan sıra dışı görsellik, ön planda yer alıyor.

70 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI

Proje için 1,5 aylık bir ön hazırlık süreci geçirildi. Toplam 70 kişinin görev aldığı projede, 40 kişilik bir ekip, çekimler için Kapadokya'ya kamp kurdu. 50'ye yakın güvercinin yer aldığı çekimlerde kullanılan tüm kuşlar, çekimlerden 10 gün önce İstanbul'dan bölgeye getirilerek, çekim yapılacak alana alışmaları sağlandı. Güvercinlerin sahibi Kuşçu Ali, kuşlara yönerge eğitimlerini verdi. Bölgede ayrıca bu kuşlar için özel bir sığınak inşa edildi. İki gün boyunca süren çekimlerde kullanılmak üzere özel olarak üretilen 200'den fazla LED ışık içinse, özel bir ekip Ankara'da bir hafta boyunca çalıştı. Yüksek ışık gücüne sahip, uzun süre yanabilen ve son derece hafif olan LED'lerin her biri, yaklaşık 1,5 gram ağırlığında üretildi. Projede yer alan tüm güvercinler, en küçük bir zarar görmeden eski yerlerine iade edildi.

Kapadokya'da güvercinlerin ışık izi gösterisi

Kapadokya'da güvercinlerin ışık izi gösterisi

Kapadokya'da güvercinlerin ışık izi gösterisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim